Rátgéber László azt mondja, győzni ment Brnóba a MiZo Pécs 2010

Vágólapra másolva!
2008.02.13. 14:14
A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga küzdelmeiben a nyolcaddöntő harmadik mérkőzését rendezik meg Brnóban, ahol a sorozat egyik legjobbjának számító helyiek ellenfele a MiZo Pécs együttes lesz. A párharc két győztes mérkőzésig tart, eddig szoros csatában mindkétszer a házigazda csapat nyert - előbb a Brno 71-67-re, majd Pécsett 58-55-re a MiZo -, így az állás 1-1.
Iványi Dalmára ismét kulcsfeladat hárul, a klasszis ismét sérülten, edzés nélkül vállalja a játékot
Iványi Dalmára ismét kulcsfeladat hárul, a klasszis ismét sérülten, edzés nélkül vállalja a játékot
Iványi Dalmára ismét kulcsfeladat hárul, a klasszis ismét sérülten, edzés nélkül vállalja a játékot
Iványi Dalmára ismét kulcsfeladat hárul, a klasszis ismét sérülten, edzés nélkül vállalja a játékot

Ha bárkinek is kétsége lett volna afelől, mekkora fába vágta fejszéjét a tízszeres magyar bajnok, akkor nézzük a statisztikát: a harmadik évezred legjobb európai klubcsapata ellen kísérli meg kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást.

A Brno - amelynek tizenegy éve Ján Bobrovsky az edzője, a 2005-ös Európa-bajnok cseh válogatott szakvezetője - 2006ban elnyerte a trófeát, egy évvel korábban második lett, 2000-ben és 2003-ban harmadik, 2001-ben és 2004-ben negyedik.

Apró szépséghiba - mármint a csehek szempontjából -, hogy utóbbi két esetben éppen a Pécs győzte le Zuzana Zirkováékat a négyes döntő bronzmérkőzésén…

A csapat nyolcórás autóbuszút végén - amely persze azért nyúlt ilyen hosszúra, mert a Győr melletti Péren, a Fehér Akác csárdában megebédelt a küldöttség - este hatkor érkezett meg brnói szálláshelyére, a város centrumában lévő négycsillagos Hotel Internationalba.

Brnóba - ahol este hétkor a másnapi meccs helyszínén edzett a csapat - elkísérte férjét Katzirz Petra, Rózsa Gábor ügyvezető hitvese - az egykori válogatott labdarúgókapus lánya -, aki perfekt portugál.

„Természetesen győzni jöttünk Brnóba, nem is lehet más a célunk, hiszen a két csapat eddigi tizennyolc találkozójából nyolcat megnyertünk, tehát nem reménytelen a vállalkozás” - mondta Rátgéber, miközben „London Calling” feliratú kabalapólójában vezette a gyakorlást. - Ugyanakkor óva intenék a túlzott várakozástól. Egyértelmű, hogy a csehek a továbbjutás esélyesei, főleg úgy, hogy a mindent eldöntő harmadik meccset hazai pályán játsszák. Szerényen, visszafogottan, de roppant elszántan készülünk a nagy csatára.”

A sérülésektől tizedelt Pécs - amely ezúttal is nélkülözi az egész idényre kidőlő horvát Jelena Ivezicet és a legkorábban március közepén hadra fogható Heller Anitát - a körülményekhez képest teljes csapattal várja története egyik legfontosabb összecsapását.

Csupán az okoz gondot, hogy a talpát fájlaló csapatkapitány, Iványi Dalma péntek, azaz a második Brno-meccs óta nem tudott edzeni. De ha valaki, akkor ő már hozzászokott a lehetetlennek tetsző feladatok megoldásához is.

A nyolc párharc közül hat már két mérkőzést követően eldőlt - a francia Bourges ellen kiesett a Sopron is -, mindent eldöntő harmadik összecsapásra a pécsiekén kívül a Ros Casares (spanyol)-USVO (francia) versenyfutásban kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik