A Hawks sem tudta megállítani a Detroitot, Nugget-siker Miamiban

Vágólapra másolva!
2008.02.13. 07:20
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 102. játéknapján a liga meghatározó egyletei közé sorolható Boston, Detroit és Denver is idegenben tudott nyerni. A bajnokság legjobb mutatójával büszkélkedő Celtics az Indiana Pacerst verte, a Pistons az Atlanta Hawks ellen tudott nyerni. A detroitiak így már kilenc mérkőzés óta nem találtak legyőzőjükre. Nehezen, de hozta a kötelezőt a Denver Miamiban, a Nuggets a hosszabbításban kerekedett ellenfele fölé, de ott is csupán egy ponttal (12-11). Hosszú idő után nyert újra a Memphis, ezt a Sacramento bánta.
Arron Afflaot (Detroit Pistons, balra) Josh Childress (Atlanta Hawks, jobbra) igyekszik szerelni
Reuters
Arron Afflaot (Detroit Pistons, balra) Josh Childress (Atlanta Hawks, jobbra) igyekszik szerelni
Arron Afflaot (Detroit Pistons, balra) Josh Childress (Atlanta Hawks, jobbra) igyekszik szerelni
Reuters
Arron Afflaot (Detroit Pistons, balra) Josh Childress (Atlanta Hawks, jobbra) igyekszik szerelni

A Detroité volt a rajt és a vendégek a harmad negyed elejéig kézben tartották a találkozót, ám akkor a hazaiak 11-0-s etappal átvették a vezetést, és kétpontos előnnyel várták a záró felvonást. Az idegesség nyomta rá a bélyegét a folytatásra, a negyedik negyed első fele 6-5-t hozott, még mindig előnyben volt a Hawks (82-79). Azonban Chauncey Billups két hárompontosával - bátor dolog volt tőle, előtte ugyanis csak rontott kísérlete volt, szám szerint három - és egy mezőnykosarával visszavette az előnyt a Detroit, amelyet már nem is engedett ki a kezéből. Így hiába szerzett Josh Smith 30 pontot, szedett 16 lepattanót 12 pontja mellett Al Horford, kikapott az Atlanta, méghozzá egymás után már harmadszor. A Detroit viszont a 38. sikerét könyvelte el, megszakítás nélkül a kilencediket.

Hiába tartotta a lépést az Indiana a Bostonnal, a találkozót hét ponttal a Celtics nyerte. Még több mint három perc volt hátra a találkozóból, minimális volt a vendégek előnye (95-94), de a hajrában sokat rontottak a hazaiak, ez a vesztüket okozta. A győztes csapat legjobbja Paul Pierce volt, aki 28 ponttal, 12 lepattanóval és öt assziszttal vette ki a részét az idegenbeli sikerből. Negyvenedik találkozóját nyerte meg a Boston, a 31. veszítette el a Pacers.

Régen látott olyan remek kezdést Miamiban a hazai nézőközönség a kedvencektől, mint ezúttal a Denver ellen: 32 pont az első, 31 a második negyedben. Ismerve a Heat szezonbéli nehézségeit, megsüvegelendő teljesítmény az egy félidő alatt dobott 63 pont, még akkor is, ha előnyük mindössze hat pont volt. A harmadik negyed aztán az „idei” Miamit hozta, viszont negyedik felvonásban kiegyenlítettek és túlórára kényszeríttették a Denvert, amely hiába vezetett 1:41 perccel a vége előtt négy ponttal (102-98), hagyta magára feljönni a házigazdákat. A túlóra kiegyenlített küzdelmet hozott, majd 110-110 után négy büntetővel megugrott a Nuggets, így Ricky Davis hiába engedett el egy jó triplát, amely után volt még hátra 33 másodperc, másra már nem volt lehetőség. Talán, ha két másodperccel a vége előtt Dwyane Wade - 29 pontjával a mezőny legeredményesebbjének bizonyult - nem hibázza el kétpontos mezőnykosarát… Már a 41 mérkőzését veszítette el a Miami, egymás után a nyolcadikat. A Denverben több jó egyéni teljesítményt láthattunk: J.R. Smith 26:46 perc alatt szerzett 28 pontot, Carmelo Anthony 22 pontig és 11 lepattanóig jutott. Utóbbi mutatóban 16-tal Marcus Camby vitte a prímet, nem mellékesen dobott azért 12 pontot is. De Kenyon Martin 24, Allen Iverson 16 pontja is jól jött a végelszámolásnál.

Vince Carter 17 ponttal és tíz lepattanóval segítette győzelemre a New Jerseyt a Minnesota ellen. Hiába hajrázott a Timberwolves (32-26 a záró negyedben), behúzhatták szezonbéli negyvenedik vereségüket, amelyből utóbbi négy találkozón négyet gyűjtöttek be.

Jól kezdett a Bulls Chicagóban, hiszen 50-43-ra vezettek az első félidőt követően. Ott azonban megtört a hazai lendület, a második felvonást 57-36-ra nyerte a Hornets, így utóbbié lett a találkozó. A meccs legeredményesebbje Andres Nocioni (Chicago) volt 28 pontjával, de ez a végelszámolásnál semmit sem ért a David West-Peja Sztojkovics 27-27 pontjával szemben, amelyre Chris Paul 25 ponttal és 14 gólpasszal segített rá.

Január 26-án nyert legutóbb a Grizzlies - akkor hazai pályán az LA Clipperst verték 125-120-ra egy hosszabbításos mérkőzésen -, azóta viszont hazai pályán négyszer, idegenben kétszer szenvedtek vereséget. A rossz sorozat a Sacramento ellen tört meg, pedig a nyitány a 34-25-tel kezdő Kingsé volt. A második felvonásban azonban erőn felül teljesített a Memphis (53-35), de a vendégek inkább maguknak köszönhetik a vereséget. A mezőny legjobbja a vesztes oldalon pattogtatott, Kevin Martin hiábavaló 33 pontot dobott.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 102. JÁTÉKNAP:
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 90-94
Indiana Pacers - Boston Celtics 97-104
New Jersey Nets - Minnesota Timberwolves 92-88
Miami Heat - Denver Nuggets 113-114-h.u.
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 107-94
Chicago Bulls - New Orleans Hornets 86-100
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik