Jao Ming 28 pontja sorozatban a Houston hatodik győzelmét jelentette

Vágólapra másolva!
2008.02.10. 09:32
A 28 pontos Jao Ming vezetésével sorozatban hatodik alkalommal is győzelmet aratott a Houston Rockets csapata. Idegenben szenvedett vereséget a Chicago Bulls, a szezonban már harmincadik alkalommal találtak legyőzőre - ezúttal a Utah Jazz otthonában maradtak alul. Az Indiana Pacers a Conseco Fieldhouseban győzte le a Portland TrailBlazerset, a Golden State Warriors nem sokkal bizonyult jobbnak a Sacramento Kingsnél.
Jao Ming kiemelkedett a mezőnyből
Getty Images
Jao Ming kiemelkedett a mezőnyből
Jao Ming kiemelkedett a mezőnyből
Getty Images
Jao Ming kiemelkedett a mezőnyből

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NBA bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
Ismét nyert a Houston Rockets csapata, ezúttal hazai pályán „kalapálták el” a rendkívül indiszponáltan játszó Atlanta Hawks gárdáját. Mind a mezőnyből, mind a palánkok alatt érezhető volt a hazaiak fölénye, a vendégek pedig a szezonban már ötödik alkalommal nem tudtak betalálni a hárompontos vonalon kívülről.

Jao Ming 28 pontot és kilenc lepattanót szerzett, így a meccs nyerőemberének bizonyult. Tracy McGradynak nem ment a játék, tizenötből csak négyszer volt eredményes mezőnyből, végül tizenöt ponttal és nyolc gólpasszal zárt.

Az atlantaiak kezdőötöséből senki sem érte el a tíz pontot, ez csak két csereembernek sikerült: Josh Childressnek (18) és Zaza Pacsuliának (11). Ez sok mindent elárul az összecsapásról, a vendégeknek nem volt esélyük a győzelemre.

Kikapott a Portland TrailBlazers, mely hol gyengélkedő, hol belehúzó Indiana Pacers otthonában szenvedett vereséget. Bár Jermaine O’Neal sorozatban tizenegyedik alkalommal hiányzott sérülése miatt, a hazaiak nélküle is megoldották a feladatot, és továbbra is harcban vannak a rájátszást jelentő helyekért.

Danny Granger 29 pontot szórt, a büntetővonal mögül pedig ezúttal sem hibázott: sorozatban már ötvenegyedszer volt eredményes. A center Jeff Foster remek segítséget nyújtott, és tíz pontja mellé tizennégy lepattanót gyűjtött össze.

A vendégek játékosai közül LaMarcus Aldridge említhető meg, aki huszonegy pontot és tizenegy lepattanót jegyzett, és bár a nyugati csapat teljesítménye ezúttal nem volt az igazi, kis szerencsével a győzelmet is megszerezhették volna.

Carlos Boozer még huszonnyolc percet sem töltött a pályán, de ez is elég volt neki huszonkét ponthoz és tízzel kevesebb lepattanóhoz. Rajta kívül Deron Williams húzta a hazai csapatot, ezt tizenöt pontja és tizenegy gólpassza is jelzi.

A Chicago Bulls teljesítménye teljesen rapszodikus, mindenesetre továbbra is harcban vannak a rájátszásért. Ben Gordon és Kirk Hinrich ezúttal nem játszott, és „Big Ben” Wallace sem villogott. Thabo Sefolosha próbálta irányítani a vendégcsapatot, több-kevesebb sikerrel, társai nem tudtak kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

Otthon nyert a Philadelphia 76ers és a New Orleans Hornets mely továbbra is a Nyugati Főcsoport élbolyához tartozik a Dallasszal azonos mutatókkal. Egypontos győzelmet aratott a New York Knicks Milwaukeeban, ezzel megszakadt nyolcmeccses nyeretlenségi szériája. A 34 pontos Monta Ellis győzelemre vezette a Golden State Warriorst a Sacramento ellen.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 99. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers Portland TrailBlazers 101-93
Philadelphia 76ers Los Angeles Clippers 101-80
New Orleans Hornets Memphis Grizzlies 112-99
Milwaukee Bucks New York Knicks 98-99
Houston Rockets Atlanta Hawks 108-89
Utah Jazz Chicago Bulls 97-87
Golden State Warriors Sacramento Kings 105-102
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik