A Phoenix gond nélkül kerekedett a New Jersey együttese fölé

Vágólapra másolva!
2008.01.21. 10:06
A Phoenix Suns 116-92-re nyert a New Jersey Nets ellen hazai környezetben az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 79. játéknapján. Az Amare Stoudemire vezette vendéglátók ezzel megszakítás nélkül a harmadik mérkőzésüket húzták be, otthon pedig öt mérkőzés óta nem találtak legyőzőre. A Nets a vasárnapival együtt már öt összecsapás óta nyeretlen.
Stoudemire (balra) mindig megtalálta a rést a Nets falán
Stoudemire (balra) mindig megtalálta a rést a Nets falán
Stoudemire (balra) mindig megtalálta a rést a Nets falán
Stoudemire (balra) mindig megtalálta a rést a Nets falán

Nem szakadt meg a New Jersey rossz sorozata a Phoenix ellen, a Nets ugyanis 1993. március 13-a óta nem tudta legyőzni a Suns együttesét.

A vasárnap esti mérkőzés húzóemberének Amare Stoudemire bizonyult, aki 28 ponttal vette ki a részét csapata diadalából.

Raja Bell 20 ponttal végzett, közte öt triplával, tehát a hárompontosok fele az ő nevéhez fűződött. A mérkőzés után így értékelt:

„Elégedett vagyok a mutatott játékkal, mind védekezésben, mind támadásban kimagaslót nyújtottunk. Ezzel a teljesítménnyel nincs félnivalónk a jövőben sem.”

A vesztes csapat, a Nets szakvezetője, Lawrence Frank Bellhez hasonlóan beszélt a látottakról:

„Tulajdonképpen ma azt csináltak velünk, amit csak akartak. A játék minden elemében felülmúltak minket, nem is végződhetett volna az összecsapás más kimenetellel.”

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a Nets folytatta rossz sorozatát, hiszen legutóbbi öt mérkőzésén vesztesen hagyta el a játékteret.

A Suns zsinórban harmadszor győzött, amelyekből az utóbbi kettőt 20 vagy több pont fölénnyel húzott be. Legutoljára a Clippers volt képes begyűjteni a győzelmet a Phoenix ellen.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 79. JÁTÉKNAP
Phoenix Suns-New Jersey Nets 116-92
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik