Egy tucatnyi vereség: nem tud kikászálódni a gödörből a Miami Heat

Vágólapra másolva!
2008.01.19. 08:49
Hiába Dwyane Wade harminchét pontja, ez sem tudta megakadályozni Pat Riley vezetőedző csapatát az újabb, immár tizenkettedik vereség elkerülésében – nem bírtak az Északnyugati csoport éllovasával. Szezonbeli harminckettedik győzelmét aratta a Boston, a Chauncey Billups vezette Detroit Pistons hazai pályán kapott ki. Akárcsak a Chicago Bulls, melyet ezúttal a Golden State Warriors kényszerített térdre a United Centerben, a Bikák így képtelenek elmozdulni a Központ csoport végéről.
Dwyane Wade (labdával) ugyan ezt a kosarat is begyötri, de ő sem volt elég ahhoz, hogy a Miami Heat végre nyerni tudjon
Getty Images
Dwyane Wade (labdával) ugyan ezt a kosarat is begyötri, de ő sem volt elég ahhoz, hogy a Miami Heat végre nyerni tudjon
Dwyane Wade (labdával) ugyan ezt a kosarat is begyötri, de ő sem volt elég ahhoz, hogy a Miami Heat végre nyerni tudjon
Getty Images
Dwyane Wade (labdával) ugyan ezt a kosarat is begyötri, de ő sem volt elég ahhoz, hogy a Miami Heat végre nyerni tudjon

Mélyponton az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság 2006-os bajnoka, a Miami Heat: sorozatban tizenkettedik vereségét szenvedte el a gárda. Jelenleg 21,1 százalékos mutatója mindössze egy csapaténál jobb: a Minnesotánál (13,2 százalék).

Pedig Dwyane Wade (37 pont) és a veterán Shaquille O’Neal (20 pont, 11 lepattanó) is kitett magáért, ketten azonban nem bírtak a jobban koncentráló, pontosabban dobó és a palánkok alatt is ügyesebben mozgó Portland Trailblazersszel.

A vendéggárda a 24 pontos Brandon Roy vezetésével szezonbeli huszonnegyedik győzelmét aratta, és egy győzelemmel előzi meg az őt követő Denver Nuggetset a liga Északnyugati csoportjában.

Magabiztosan nyert a Boston Celtics, Ray Allen és Paul Pierce megbízható pontossággal tüzelt a mezőnyből, s bár Kevin Garnett e téren nem tudott felzárkózni hozzájuk, azért a Philadelphia ellen is volt sikerélménye: két dobásblokkolásával az NBA örökranglistájának huszonharmadik helyére lépett, megelőzve Vlade Divacot, a Los Angeles Lakers (és a Sacramento Kings) 2005-ben visszavonult szerb centerét.

Lassan az alapszakasz félidejéhez közeledve a hazai gárda eddig nagyszerű idényt tudhat maga mögött: harminckét győzelme mellett mindössze hat vereség áll, így 84,2 százalékos mutatóval a liga éllovasa.

Hazai pályán szenvedett vereséget a mostanában egyébként ugyancsak remeklő Detroit Pistons, ezúttal a Sacramento Kingsszel nem bírt a Palace of Auburn Hillsben. Chauncey Billups huszonnyolc pontig jutott, míg az ellenfélnél a csereként beállt Kevin Martin (24 pont) bizonyult húzóembernek és vezette győzelemre a „királyokat”.

A Chicago Bullsnak sem megy a 2007/2008-as alapszakasz, összességében huszonharmadik vereségüket szenvedték el – harmincnyolc mérkőzésből. Pedig többen is kiváló egyéni teljesítményt nyújtottak: Ben Gordon 29, Andres Nocioni 28 pontig jutott, míg a szinte végig pályán lévő Luol Deng 17 pontja mellé 12 lepattanót szedett össze.

Ez mindenestre nem ellensúlyozta a 28 éves Baron Davis negyven pontját, mellette Stephen Jackson (24 pont) és Monta Ellis (23 pont) is gondoskodott a vendéggyőzelemről. A „harcosok” jelenleg a Nyugati Főcsoport nyolcadik, még rájátszást jelentő helyén állnak a Utah Jazz és a Houston Rockets előtt, tehát igencsak ingatag a pozíciójuk.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 77. JÁTÉKNAP
Washington Wizards New York Knicks 111-98
Miami Heat Portland TrailBlazers 91-98
Toronto Raptors Atlanta Hawks 89-78
Boston Celtics Philadelphia 76ers 116-89
New Orleans Hornets Charlotte Bobcats 112-84
Memphis Grizzlies Seattle Supersonics 124-100
Detroit Pistons Sacramento Kings 93-100
Phoenix Suns Minnesota Timberwolves 115-95
Utah Jazz Los Angeles Clippers 106-88
Chicago Bulls Golden State Warriors 111-119
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik