A Boston beállította a klub történetének legjobb idénykezdetét

Vágólapra másolva!
2008.01.12. 08:43
Harmincadik győzelmét aratta a szezonban a Boston csapata a New Jersey ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 70. játéknapján. Mivel a Celticsnek csak négy veresége van ezért a gárda klubcsúcsot állított be. Chris Bosh negyven pontjával nyert a Toronto a New York ellen, Pau Gasol negyvenhárma kevés volt a Memphisnek a Golden State otthonában.
Kevin Garnett (zöldben) és Josh Boone küzd a lepattanóért
Kevin Garnett (zöldben) és Josh Boone küzd a lepattanóért
Kevin Garnett (zöldben) és Josh Boone küzd a lepattanóért
Kevin Garnett (zöldben) és Josh Boone küzd a lepattanóért

Fantasztikus estéje volt a „Nagy Hármasnak” a New Jersey otthonában, ahol a Boston kilenc ponttal győzte le a hazaiakat. A Celticset azonban elsősorban a cserék vezették győzelemre a negyedik negyedben, amikor a sztárok már pihentek.

„A kezdőknek szükségük van pihenésre – nyilatkozta a mérkőzés után Doc Rivers a vendégek trénere, és elismerően beszélt a tartalékokról, akik a záró felvonást 23-9-re nyerték. – A cserék képesek voltak kiharcolni a győzelmet. Minden meccsen próbálom pihentetni a „nagy neveket”, hiszen ez egy hosszú szezon, és ezzel a tartalékoknak is önbizalmat adok.”

A „Nagy Hármas” tagjai közül Kevin Garnett húsz pontig és tizenegy lepattanóig jutott, míg Paul Pierce tizennyolc, Ray Allen pedig tizenhat pontot gyűjtött. A Boston ezzel harmincadik sikerét könyvelhette el az idényben, és mivel eddig csak négyszer kapott ki, így beállította a csapat 1959/60-as szezonban felállított csúcsát, ami a legjobb szezonkezdetet illeti.

A Cleveland hazai pályán kétszeri hosszabbítás után zsebelhette be a győzelmet a Charlotte ellen. A Cavaliers legjobbja LeBron James volt ezúttal is, akit csupán két gólpassz választott el a tripla-duplától, ugyanis nyolc asszisztja mellett harmincegy pontot és tizenkilenc lepattanót jegyzett.

Kobe Bryant remekelt a Lakersben. A szupersztár harminchét pontjából tizenhatot az utolsó negyedben szerzett, és ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kaliforniai alakulat öt ponttal legyőzte Milwaukee Bucks együttesét.

Chris Bosh negyven pontot és tizenegy lepattanót szerzett New Yorkban, ezzel a teljesítménnyel győzelemre vezette csapatát. Pau Gasol negyvenhárom pontja kevés volt a Memphisnek a Golden State ellen, amelyben Baron Davis tizenkilenc gólpassza mellé húsz pontot is összegyűjtött. A New Orleans otthonában szenvedte el sorozatban a tizedik vereségét a Miami Heat.

A Houston Rockets együttese zsinórban az ötödik győzelmét aratta Tracy McGrady nélkül, míg a Dallas elsősorban védekezésének köszönhetően sorozatban a hatodik meccsét nyerte meg.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), ALAPSZAKASZ

70. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers Chicago Bulls 97-100
Atlanta Hawks Washington Wizards 98-102 – h.u.
New York Knicks Toronto Raptors 90-99
Houston Rockets Minnesota Timberwolves 113-82
Golden State Warriors Memphis Grizzlies 116-104
Los Angeles Lakers Milwaukee Bucks 110-105
New Jersey Nets Boston Celtics 77-86
Cleveland Cavaliers Charlotte Bobcats 113-106 kétszeri h.u.
New Orleans Hornets Miami Heat 114-88
Denver Nuggets Orlando Magic 113-103
Seattle Supersonics Dallas Mavericks 70-90
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik