Csak vendégsiker: idegenben nyert a Cleveland, a Phoenix és a Boston

Vágólapra másolva!
2007.12.28. 08:03
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 56. játéknapján három összecsapást rendeztek, amelyeken kivétel nélkül a vendégcsapatok győztek. A legnagyobb arányú győzelmet a Phoenix Suns aratta, amely húsz pontot vert vendéglátójára, a Los Angeles Clippersre. Ennél szűkebben, de azért győzött a Cleveland és a Boston: a Cavaliers hét ponttal verte a Dallast, a Celtics nyolccal a Seattle-t.
Kevin Garnett (Boston Celtics, középen) akciózik Earl Watson (balra) és Chris Wilcox (jobbra, mindkettő Seattle SuperSonics) között
Reuters
Kevin Garnett (Boston Celtics, középen) akciózik Earl Watson (balra) és Chris Wilcox (jobbra, mindkettő Seattle SuperSonics) között
Kevin Garnett (Boston Celtics, középen) akciózik Earl Watson (balra) és Chris Wilcox (jobbra, mindkettő Seattle SuperSonics) között
Reuters
Kevin Garnett (Boston Celtics, középen) akciózik Earl Watson (balra) és Chris Wilcox (jobbra, mindkettő Seattle SuperSonics) között
Kiegyenlített csatát vívott egymással a liga egyik legrosszabb, illetve messze legjobb mutatójával rendelkező két csapata, a Seattle és vendége, a Boston, amelyben csak az utolsó negyed hozta meg a döntést.

A záró negyednek hárompontos Celtics-előnnyel futhattak neki a csapatok (70-67), de a vendégek egy jó rohammal gyorsan tíz pont fölé is tornázták az előnyüket (83-72), amellyel jól sáfárkodtak a találkozó végéig.

A Boston úgy is győzni tudott, hogy teljesítménye ezúttal elmaradt önmagától. Mezőnyből és büntetőből is átlag alattit hozott, de még a Seattle-től is elmaradt, viszont 9/19-s hárompontos kísérleteik a végelszámolásnál igen sokat értek. Különösen a Supersonics 4/13-jával szemben…

A Celtics nyerőembere Paul Pierce volt, aki 37 pontot szerzett: a hárompontos vonalon kívülről ellenállhatatlan volt (5/7), büntetőből pedig szinte hibátlant nyújtott (10/11). De ki kell emelni Kevin Garnettet is, aki 23 pontja mellett szedett 14 lepattanót.

A Boston 24. győzelmét aratta, a Seattle 21. vereségét szenvedte el.

Első negyedben szerzett hárompontos előnyét hattal toldotta meg a folytatásban a Cleveland a Dallas vendégeként. A nagyszünetre így majd’ tízpontos hátrányba kerülő Mavericks azonban a második félidőben minden tekintetben felzárkózott a Lovagok mellé, de fordítani már nem tudott.

Az első negyed hajrájában a vendégek végleg átvették a vezetést, kapaszkodásra kényszerítve ezzel a házigazdákat. A találkozó vége előtt 8:44 perccel egy pontra megközelítette a Dallas a Clevelandet (73-72), de akkor a Lovagok 6-0-lal ismét elhúztak. A hazaiak a folytatásban még felzárkóztak ugyan, végig nyugtalanítva így a vezető ellenfelet, de a hajrában befuccsoltak.

A mérkőzésből 3:07 perc volt még hátra, 84-81-s vendégvezetést mutatott az eredményjelző, de a Dallas aznapra már letudta a pontgyártást.

A Főlovag, LeBron James 24 pontjával úgy is a mezőny legeredményesebbje tudott lenni, hogy a győzelem ellenére minden bizonnyal nem erről a találkozóról emlékszik majd meg a pályafutását lezáró életrajzi könyv első oldalán: 1/4 a hárompontos vonalon kívülről, 5/10 büntetőből. Volt már jobb, lesz még jobb. De azért a nyolc lepattanó és a hét assziszt nem éppen rossz.

Zydrunas Ilgauskas 18 pontja mellett szerzett 11 lepattanót, Larry Hughes pedig 17 pontig és 9 lepattanóig jutott. A hazai, vesztes oldalon a húzóember, Dirk Nowitzki megállt 19 pontnál, viszont húsz lepattanójával (16 védekező) csapata termésének majdnem a felét hozta ebben a mutatóban.

A Cleveland 14. alkalommal tudott nyerni, a Dallas 11. mérkőzésén kapott ki, otthon viszont csupán harmadszor.

A nap legsimább összecsapásán a Suns hétpontos előnyre tett szert az első negyed végére, majd a másodikat tizenkét ponttal hozva tulajdonképpen már a mérkőzést is megnyerte a Clippers vendégeként.

A győztes gárda és a mérkőzés legjobbja Amare Stoudemire volt, aki 30 pontot és 15 lepattanót tett hozzá a sikerhez.

A Phoenix 20. mérkőzését zárta sikerrel, a Clippers a 18-t bukta el.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 56. JÁTÉKNAP:
Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 81-88
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 88-108
Seattle Supersonics - Boston Celtics 96-104
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik