Allen Iverson most „csak” 35 pontig jutott, de ez is elég volt

Vágólapra másolva!
2007.12.07. 07:41
Három mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 37. játéknapján. A Denver Allen Iverson 35 pontjával és 12 asszisztjának köszönhetően győzte le a Dallast, amelyben pedig Dirk Nowitzki és Jerry Stackhouse is szezoncsúcsot ért el.
Allan Iverson (jobbra) 35, Jerry Stackhouse pedig 23 pontot dobott
Reuters
Allan Iverson (jobbra) 35, Jerry Stackhouse pedig 23 pontot dobott
Allan Iverson (jobbra) 35, Jerry Stackhouse pedig 23 pontot dobott
Reuters
Allan Iverson (jobbra) 35, Jerry Stackhouse pedig 23 pontot dobott

A San Antonio otthonában elszenvedett vereség után hazai pályán akart javítani a Dallas, ellenfele az egy nappal korábban szintén kikapó Denver volt.

A Nuggets színeiben Allen Iverson a Lakers ellen 51 pontot ért el, de az nem volt elég a sikerhez. Most „csak” harmincötig jutott, de miután ezúttal a társak is kitettek magukért, ez elég volt a sikerhez. A Denver klasszisa pontjai mellett 12 asszisztot is kiosztott.

Linas Klezia szezoncsúcsnak számító 23 pontot dobott, valamint Carmelo Anthony is ugyanennyi ponttal zárt, Marcus Camby pedig a lepattanókat gyűjtögette szorgalmasan, a lefújás után 14 darab állt a neve mellett.

Bár Dirk Nowitzki és Jerry Stackhouse is egyéni szezoncsúcsot állított fel a dobott pontot tekintetében (32 ill. 23), a Dallasnak bele kellett törődnie az újabb vereségbe.

Jóval kiegyenlítettebb mérkőzést vívtak Atlantában, ahol a hazai Hawks végül egy ponttal verte a Minnesotát. A ligautolsó Timberwolves Mark Jaric 2,2 másodperccel a vége előtt szerzett találatával egypontos vezetésre tett szert, de ezt nem tudta megtartani, ugyanis Joe Johnson a dudaszó pillanatában pontosan célzott, és ezzel az Atlanta nyert.

Johnson végül 21 ponttal zárta a meccset, nála is eredményesebb volt a 28-at szerző John Smith. A Minnesota sorozatban ötödik vereségét szenvedte el.

A Portland együttese a Miami ellen diadalmaskodott, a Trail Blazers legeredményesebb játékosa a 25 pontig jutó Brandon Roy volt. A Heatnek ez volt a negyedik veresége egymás után.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 37. JÁTÉKNAP
Atlanta Hawks Minnesota Timberwolves 90-89
Dallas Mavericks Denver Nuggets 109-122
Portland Trail Blazers Miami Heat 112-106
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik