Tizenháromnál tart a Dallas, James volt a Cleveland nyerőembere

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.28. 09:18
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 113. játéknapján idegenben nyert a Dallas és a Phoenix. A Mavericks a Minnesota Timberwolves csapatát verte 26 ponttal. A házigazdák roppant szerény dobóteljesítményt mutattak az összecsapáson.
Steve Nash (Phoenix) 25 ponttal vette ki a részét az Indiana legyőzéséből
Reuters
Steve Nash (Phoenix) 25 ponttal vette ki a részét az Indiana legyőzéséből
Steve Nash (Phoenix) 25 ponttal vette ki a részét az Indiana legyőzéséből
Reuters
Steve Nash (Phoenix) 25 ponttal vette ki a részét az Indiana legyőzéséből

A második negyedben nyolc, a negyedikben 12 pontot sikerült összehozniuk - a félidőben 27-nél jártak(!) -, ez pedig egyik csapat ellen sem ígér sok jót.

Főként nem, ha a túloldalon a tavalyi döntős, az idei alapszakasz legjobbja áll. A Mavericks ismét parádés sorozatot produkál, egymás után tizenharmadszor győztek.

A szezonban már 48 sikerénél tartanak, miközben kilencszer szenvedtek vereséget. Mindkét mutatóban magasan a legjobbak. A mezőny és a győztes Dallas legjobbja ismét Dirk Nowitzki volt: 23 pontja mellé lekapott 14 lepattanót.

A Phoenix az Indianát verte 11 ponttal idegenben: a Pacers, ha nem is biztos sikert engedett ki a kezéből, mindenesetre elég közel állt hozz. A harmadik negyed után ugyanis még hat ponttal vezettek, benne volt a mérkőzésben a győzelmük. Erre a negyedik felvonásban 13(!) pontot dobtak, beszedtek viszont 30-t.

A New Jersey 12 ponttal verte hazai pályán a Washingtont. A mérkőzésen szintén a záró rész bizonyult döntőnek, amelyben a vendéglátók 34 pontot dobva 11 ponttal nyertek.

Hazai pályán nyolc ponttal bizonyult jobbnak ellenfelénél a Cleveland: a Lovagok három megnyert negyed után a záró részben ugyan alulmaradtak, de az már nem sokat számított, hiszen egyik negyedben sem volt a különbség hét pontnál nagyobb. A nyerőember LeBron James volt, aki 35 ponttal vette ki a részét a sikerből.

A Milwaukee biztosan verte a Golden State Warriorst: az első és a negyedik felvonást a vendégek szoros csatában nyerték ugyan, de a másodikban és a harmadikban 26 pontot vert a Bucks a vendégekre.

A vesztes együttesben hat játékos dobott tíz pont fölött, de a húszat már egyikük sem érte el A mérkőzés legeredményesebbje a hazai oldalon tevékenykedő Michael Redd volt a maga hat triplájával és összesen 31 pontjával.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 113. JÁTÉKNAP:
Cleveland Cavaliers - New Orleans Hornets 97-89
Indiana Pacers - Phoenix Suns 92-103
New Jersey Nets - Washington Wizards 113-101
Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 122-101
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 65-91
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik