A végjátékban fordított a Dallas Mavericks

Vágólapra másolva!
2007.01.15. 08:33
A D-betűs csapatok sikerével zárult az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján: a Denver Nuggets és a Dallas Mavericks is idegenben nyert.
Allan Iverson küzd Dan Dickauval
Reuters
Allan Iverson küzd Dan Dickauval
Allan Iverson küzd Dan Dickauval
Reuters
Allan Iverson küzd Dan Dickauval

Két mérkőzést rendeztek az NBA-ben hétfő hajnalban, és mindkét találkozón idegenbeli siker született.

A Denver a Portland otthonában nyert, ebben jelentős részt vállalt a hét közepén Milwaukee-ból Earl Boykinsért cserébe érkező Steve Blake, akinek ez mindössze a második meccse volt új csapatában. Blake karriercsúcsot jelentő 25 pontot dobott, a szenvedő alany pedig éppen volt csapata, a Trail Blazers volt, amelynek a 2005/06-os szezonban volt tagja.

Dirk Nowitzki próbálja megállítani a torontói José Calderont
Reuters
Dirk Nowitzki próbálja megállítani a torontói José Calderont
„Én nem lepődtem meg a játékán, hiszen egy jó kosaras az jó kosaras” – értékelte klubtársa teljesítményét Allan Iverson.

Iverson is jól játszott, hiszen 32 pontot szerzett, és kilenc gólpasszt is adott. Félidőben még vesztésre állt a Nuggets, ám a harmadik negyedben 41-17-es mutatót produkált, és ez elég volt a győzelemhez.

A Portland nincs jó formában, hiába nyert a Sacramento ellen szombat hajnalban, az újabb vereség azt jelenti, hogy a legutóbbi tíz meccséből nyolcat elbukott. Ráadásul a Denver ellen nagyon nem megy nekik, hiszen sorozatban nyolcadszor voltak kénytelenek fejet hajtani a Nuggets előtt. A Trail Blazers egyik legjobbja az újonc Sergio Rodriguez volt, aki 23 pontja mellé tíz gólpasszt is kiosztott.

A játéknap másik meccsén jóval szorosabb volt az állás, de végül a vendég Dallas örülhetett. Pedig a texasiak rosszul kezdtek, a kanadai csapat az első negyed után tíz ponttal vezetett, és a félidőig növelte az előnyét.

„Nem játszottunk jól a második negyedig” – mondta Dirk Nowitzki, a Dallas kiválósága. – „Szerencse is kellett a sikerhez.”

A német klasszis 38 pontig jutott, de a győztes kosarat nem ő dobta, hanem Josh Howard. A Raptors játékosai rosszul osztották el az ellenfeleket, ketten mentek Nowitzkira, Howard viszont szabadon dobhatott, és 0.9 másodperccel a vége előtt megszerezte a vezetést, s egyben a győzelmet csapatának.

A Dallas-játékosok szerint is könnyen megnyerhette volna a találkozót a hazai csapat, hiszen a texasiak csak két perccel a vége előtt vették át először a vezetést, valamint a 24 pontig és 15 lepattanóig jutó Chris Bosh 6,5 másodperccel a vége előtt eladta a labdát, és ebből született végül Howard döntő kosara.

A Mavericks továbbra is jól szerepel, elmúlt 18 meccséből 17-et sikerrel vívott meg.

NBA, ALAPSZAKASZ, 73. JÁTÉKNAP
Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 93-109
Toronto Raptors-Dallas Mavericks 96-97
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik