Allen Iverson megszórta a bajnok Miamit

Vágólapra másolva!
2006.11.06. 09:05
Allen Iverson 31 ponttal és 13 gólpasszal vezette 107-98-as győzelemre a Philadeplhia együttesét a címvédő Miami Heat ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 6. játéknapján. Elveszítette veretlenségét a három sikerel rajtoló Los Angeles Lakers, amely Seattle-ben kapott ki 117-101-re.
Allen Iversson vezérletével a Sixers remekül kezdte a szezont
Allen Iversson vezérletével a Sixers remekül kezdte a szezont
Allen Iversson vezérletével a Sixers remekül kezdte a szezont
Allen Iversson vezérletével a Sixers remekül kezdte a szezont
A maximális fordulatszámon "pörgő" Allen Iversson remek játékával a Philadelphia legyőzte a bajnok Miamit az NBA 2006–2007-es idényének ötödik játéknapján.

A vendég floridaiak a sérült Shaquille O'Neal nélkül vették fel a harcot – amint a 107-98-as végeredmény is mutatja, kevés sikerrel.

Shaq azért hagyta ki a találkozót, mert a New Jersey elleni, pénteki öszecsapáson a bal térde megsérült, és a súlyos zúzódás nem múlt el.

A Sixers három győzelemmel rajtolt a ligában, s egyike a három, még veretlen gárdának, keleten viszont az egyetlen.

A pennsylvaniaiak a harmadik negyedben döntötték el a meccset, ezt a szakaszt ugyanis 28-16-ra megnyerték, és előnyük aztán ki is tartott a záró dudaszóig.

A hazaiaknál a 31 pontot és 13 gólpasszt "termelő" Iverson mellett Kyle Korver 22, Andre Iguodala 20 pontig jutott, míg Chris Webber 10 ponttal és 11 lepattanóval segített be.

A Miaminál Antoine Walker volt a legeredményesebb játékos a maga 23 pontjával, Dwyane Wade 20 pontjánál és 11 lepattanójánál azonban több kellett volna ahhoz, hogy a Heat eredményesen vehesse föl a harcot első számú centere nélkül.

Seattle-ben Ray Allen 32 pontot dobott a Los Angeles Lakersnek, amely a negyedik mérkőzésén először szenvedett vereséget (117-101). A kaliforniai aranysárga-lilák első két meccsét kihagyó Kobe Bryant játékán még érződött a térdsérülése, a klasszis hátvéd csak 15 pontot dobott.

Folytatta remek szereplését a New Orleans Hornets, az oklahomai legénység a Houston elleni 96-90-es sikerével harmadik győzelmét aratta, és továbbra is százszázalékos.

A hazai diadalból David West 20 ponttal, Chris Paul 12 ponttal és 16 gólpasszal vette ki a részét. A Hornets az idény nagy részében továbbra is Oklahoma Cityben játssza majd a hazai meccseit, mert a Katrina hurrikán által használhatatlanná tett New Orleans-i otthona újjáépítése elhúzódik.

A San Antonio Spurs jórészt Tim Duncan 26 és Tony Parker 19 pontjának köszönhette, hogy Torontóban 103-94-re megverte a helyi Raptorst. Ez volt a "sarkantyúsok" második győzelme, a kanadaiaknak pedig a második veresége három mérkőzésből.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, A 6. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Toronto Raptors–San Antonio Spurs 94-103
Philadelphia 76ers–Miami Heat 107-98
Atlanta Hawks–Orlando Magic 95-82
New Orleans Hornets–Houston Rockets 96-90
Seattle Supersonics–Los Angeles Lakers 117-101
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik