Kosárlabda: hazai pályán botlott a Barca a spanyol bajnokság elődöntőjében

Vágólapra másolva!
2023.06.09. 23:12
null
A fehér mezes málagaiak elvették a Barca pályaelőnyét (Fotó: Getty Images)
A 2017 és 2021 között Hanga Ádámot is foglalkoztató FC Barcelona 88–79-re kikapott az Unicaja Málagától a spanyol élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjének második mérkőzésén.

A szoros, katalán sikert hozó első meccs után fordulatos mérkőzést produkáltak a felek a Palau Blaugranában. Az első negyedben rendkívül dominánsan lépett fel a Málaga, s hétpontos előnyt harcolt ki, de a következő játékrész már a Barcáé volt, amely hárompontosra csökkentette a hátrányát a szünet előtt.

A fordulás után egy 5–1-res rohanással indított a Málaga, amelyre egy 7–0-s hengerrel válaszoltak a hazaiak, s ezzel 45–45-re egalizáltak. Ezután néhány percig a katalánok vezettek, majd ismét a Málagánál volt az előny, amely hatpontos fórral fordult rá a záró negyedre.

Az utolsó játékrészben összeomlott Sarunas Jasikevicius együttese, a Málaga az utolsó percekben ugyan visszavett a tempóból, de így is kilencpontos sikert aratott, így 1–1-re módosította a párharc állását.

A másik ágon a Hanga Ádámot foglalkoztató Real Madrid úgyszintén 1–1-re áll a Joventut Badalona elleni elődöntős párharcban.

KOSÁRLABDA
SPANYOL FÉRFIBAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Barcelona–Málaga 79–88 (18–25, 19–15, 20–23, 22–25)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik