Vuelta: hazaértek a szökevények – újabb hazai siker

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 18:02
null
Jesús Herrada nyerte a hetedik szakaszt (Fotó: AFP)
Maratoni szökésnek lehettünk szemtanúi a hetedik szakaszon: kitartott a 180 kilométerrel a vége előtt megkezdett szökés, de összetettben nem történt változás az élen.

Újabb színt, izgalmat és egy váratlan győzelmet szállított a 77. Vuelta a Espana pénteki viadala Camargo és Cistierna között. A szakasz domborzata és az időjárási körülmények is sokkal kedvezőbbek voltak a hetedik versenynapon, mint az azt megelőzőn, hiszen ideális 25 fok, napfény, és mindössze egy kategorizált emelkedő szerepelt a pénteki „menüben”. Az igazsághoz tartozik, hogy az említett meredek első kategóriás, azaz a legnehezebb besorolású, amit nem könnyített, hogy 22 kilométer hosszan kellett felkapaszkodnia rá Remco Evenepoeléknak.

Egy hatos már nagyon korán elszakadt a többiektől, az emelkedőt is „túlélte” az előnyük, olyannyira, hogy 20 kilométerrel a vége előtt még mindig csaknem két perccel jártak a peloton előtt, akik azért a verseny középső szakaszán látványosan visszafogták a tempójukat, igaz, talán a top csapatok sem akartak indokolatlanul erős tempót menni, de így a sprintre már csak az maradt a kérdés, hogy a Samuele Battistella (Astana), Fred Wright (Bahrain), Jesús Herrada (Cofidis), Harry Sweeny (Lotto) és Jimmy Janssens (Alpecin) ötösből kié lehet a meglepetés-győzelem.

Fred Wright indult meg elsőként, de az utolsó méterekre elfogyott, a spanyol Herrada és Battistella is nagyobb lendülettel érkezett, de a célbaérést követő pillanatokban nem lehetett biztosra menni, ki is érte el először a vonalat. A visszajátszás Herrada sikeréről árulkodott, így Marc Soler szerdai sikere utáni újabb spanyol győzelem született, amit a Cofidis bringása hosszú percekig a földön sírva vett tudomásul.

A zöld trikó szempontjából fontos, hogy a megkülönböztető mezt viselő Sam Benett (Bora) futott be elsőként a főmezőnyből megtartva, és növelve ezzel első helyét Mads Pedersennel szemben.

num=
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

77. VUELTA A ESPANA
7. szakasz (Camargo–Cistierna, 190 km): 
1. Jesús Herrada (spanyol, Cofidis) 4:30:58, 2. Battistella (olasz, Astana Qazaqstan) azonos idővel, 3. Wright (brit, Bahrain Victorious) a.i., ...36. Remco Evenepoel (belga, Quick-Step Alpha Vinyl Team) 29 mp h.
Az összetett állása:  1. (piros trikóban) Remco Evenepoel 25:21:34, 2. Molard (francia, Groupama-FDJ) 21 mp h., 3. Mas 28 p h.
A gyorsasági pontverseny állása:  1. (zöld trikóban) Sam Bennett (ír, Bora-Hansgrohe) 142 pont, 2. Pedersen (dán, Trek-Segafredo) 127, 3. Wright 64.
A hegyi pontverseny állása:  1. (pöttyös trikóban) Victor Langellotti (monacói, Burgos-BH) 13 pont, 2. Vine és Fernandez (spanyol, Cofidis) 11.
A 25 éven aluliak versenyének állása:  1. Remco Evenepoel 20:50:07, 2. (fehér trikóban) Ayuso Pesquera (spanyol, UAE Team Emirates) 1:12 p h., 3. Sivakov (francia, Ineos Grenadiers) 1:27 p h.
A csapatverseny állása:  1. Bahrain Victorious 75:18:43, 2. UAE Team Emirates 19 mp h., 3. Ineos Grenadiers 34 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik