H. Á. 2022.01.19 10:08 Frissítve: 2022.01.19 12:10

TdH: az egyetlen német WorldTeam is jön a magyar körversenyre

A jelenleg egyedüli német WorldTeam csapat, a BORA-hansgrohe is indul a májusi magyar kerékpáros körversenyen, a Tour de Hongrie-n – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

 

A BORA tavaly Jordi Meeus révén egy szakaszt tudott nyerni a Tour de Hongrie-n (Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap)

A viadal szerdai hírlevelében a szervezők kiemelték, hogy az istálló tavaly állt rajthoz először a magyarországi viadalon és a belga Jordi Meeus révén az első szakaszon harmadik helyet szerzett, majd két nappal később az etapgyőzelmet is megkaparintotta. A kiváló sprinter tatai sikere után egy napra az összetett legjobbjának járó sárga mezt is felhúzhatta. Meeus később a budapesti befutón a hatodik helyen ért be, a gyorsasági pontversenyben pedig a végelszámolásnál a második helyen zárt.

A BORA-hansgrohe 2010-ben alakult Team NetApp néven, első évében kontinentális kategóriában, 2011 és 2016 között pedig prokontinentális besorolással versenyeztett. A legmagasabb szintet jelentő WorldTeam besorolást 2017-ben kapta meg.

A gárda az évek során klasszis versenyzők egész sorát vonultatta fel, egészen a tavalyi év végéig a BORA-ban tekert Peter Sagan és Pascal Ackerman, akik most távoztak, de az istálló így is roppant erős. Soraiban tudhatja a Tour de France-on tavaly – már a csapat színeiben – ötödik Wilco Keldermant és idén csatlakozott a Giro d'Italián 2020-ban második Jai Hindley, illetve a két év után visszatérő klasszis sprinter, az ír Sam Bennett.

A 43. Tour de Hongrie-ra idén május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy csapat részvételével.

A 2022-es Tour de Hongrie eddig bejelentett csapatai:
Movistar Team (spanyol, WorldTeam)
Israel Start-Up Nation (izraeli, WorldTeam)
Team Jumbo-Visma (holland, WorldTeam)
Lotto Soudal (belga, WorldTeam)
Trek-Segafredo (amerikai, WorldTeam)
Bahrain-Victorious (bahreini, WorldTeam)
Team BikeExchange Jayco (ausztrál, WorldTeam)
BORA-hansgrohe (német, WorldTeam)
Drone Hopper-Androni Giocattoli (olasz, ProTeam)
Uno-X Pro Cycling Team (norvég, ProTeam)

2022.05.09 19:34:16

Kerékpár ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL. Az eufória, hogy itt lehetek, láthatom élőben a világ legjobb kerékpározóit, mindent felülírt. Mert különben nem nagyon érthető, mi a csuda jó abban, hogy ott állsz a tömegben, bizony lökdösődnöd is kell, néhány másodpercre látod a bringásokat, szinte semmit információd sincs, ez azonban egyáltalán nem érdekel, ott vagy, jó értelemben véve őrjöngsz, tapsolsz, kiabálsz.

2022.05.03 10:58:02

Kerékpár nemzetisport.hu

A Magyar körverseny történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. (x)

2022.05.06 13:20:54

Kerékpár CS. M., R. P., GY. F.

A holland kerekes óriási hajrával ért fel elsőként a Visegrádi várhoz. Fetter a 112., Peák a 167. lett.

2022.05.05 23:44:25

Kerékpár THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A három nap többet adhat rólunk a világnak, mint száz oldal a bedekkerben.