Pályakerékpár: nem versenyez a parasportolók között az olimpiai bajnok

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.28. 12:43
null
Kristina Vogel kerekesszékbe kényszerült (Fotó: Getty Images)
Nem versenyez a parasportolók között Kristina Vogel többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok német pályakerékpáros, aki 2018 nyarán szenvedett súlyos edzésbalesetet.

 

„Az aktív, komoly teljesítményt igénylő sport szóba sem jöhet, mert akkor újra reflektorfénybe kerülnék, még jobban, mint a múltban, hiszen ha Kristina Vogel visszatér, akkor nyernie kell” – idézett a 30 éves Vogel készülő könyvéből a Bild am Sonntag című lap.

Vogel elárulta, sokan megkeresték és kapacitálták, hogy kezdjen új karriert a parasportban, de nemet mondott, mert jól érzi magát a jelenlegi életvitelével.

„Nagyon sok remek parasportolónk van, miért kellene ellopnom tőlük a reflektorfényt?” – kérdezte.

Kristina Vogel 2018 júniusában a cottbusi velodromban edzés közben nagy sebességgel összeütközött egy másik kerékpárossal, és a betonpályára zuhant. A baleset következtében súlyosan megsérült a gerince és számos csontja eltört.

A 11-szeres világ- és háromszoros Európa-bajnok sportolónak 2009-ben egyszer már majdnem kettétört a karrierje, amikor egy balesetet követően két napig kómában volt. Három évvel később viszont aranyérmes lett csapatsprintben a londoni játékokon, 2016-ban Rióban pedig sprintben diadalmaskodott. Brazíliában egy olimpiai bronzérmet is nyert csapatsprintben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik