Kerékpár: Van der Poel sikerét hozta a Strade Bianche

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 18:31
null
Mathieu van der Poel a célban (Fotó: AFP)
A holland Mathieu van der Poel nyerte a Strade Bianche (Fehér utak) országúti kerékpáros versenyt szombaton, amelyen Peák Barnabás és Fetter Erik személyében két magyar vett részt – tudósít az MTI.

 

A 184 kilométeres, a táv harmadában fehér murvás utakon vezető toszkánai megmérettetésen több mint háromezer méter szintkülönbség leküzdése várt a mezőnyre.

A cél előtt 12 kilométerrel a sikerre előzetesen esélyesnek tartott összes versenyzőt magában foglaló hétfős csoportból a terepkerékpáros (cyclocross) világbajnok Van der Poel támadott, ezt csak az országúti világbajnok francia Julian Alaphilippe és a 2019-es Tour de France-on győztes kolumbiai Egan Bernal tudta átvenni.

A sienai főtérhez vezető meredek emelkedőn az Alpecin-Fenix holland klasszisa ismét elképesztőt robbantott, ezzel pedig már nem tudtak mit kezdeni a riválisok, így magabiztos előnnyel nyert 4 óra 40 perc tekerés után. Másodikként Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step), harmadikként Bernal (Ineos Grenadiers) ért célba.

A tavaly augusztusi edzésbalesete után először élesben tekerő Fetter Erik (EOLO-Kometa) – akinek csapatához hasonlóan ez volt az első World Tour-viadala – a 100. helyen végzett, míg Peák Barnabás (BikeExchange) az időlimiten túl ért célba, így helyezetlenül zárt a procyclingstats adatai alapján.

A nők versenyét a 2017-es világbajnok holland Chantal van den Broek-Blaak nyerte.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik