Giro d’Italia: Valter Attila másodszor is indul – hivatalos

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 16:15
null
Valter Attila másodszor indulhat az olasz körversenyen (Fotó: Getty Images, archív)
Valter Attila bekerült a Groupama-FDJ csapat Giro d'Italia-keretébe, így a magyar kerékpáros másodszor indulhat az olasz országúti körversenyen – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A francia csapat kedden nyilvánosságra hozott hivatalos keretében három francia, két svájci, egy holland és egy kanadai bringás mellett kapott helyet a Tour de Hongrie 22 éves címvédője – írta az MTI.

Valter tavaly – még a CCC színeiben – összetettben a 27. helyen zárt, legjobb szakaszeredménye az utolsó előtti etapon elért 9. pozíció volt. Ő volt a második magyar kerékpáros, aki részt vehetett háromhetes viadalon, korábban Bodrogi László indult hét alkalommal Grand Touron: a Tour de France-on 2002-ben, 2003-ban és 2005-ben, a Vuelta a Espanán 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben, míg a Giro d'Italián 2007-ben indult. Legjobb eredményeként az első francia körversenyén harmadik lett az egyik időfutamon – számolt be a távirati iroda.

Az eredeti tervek szerint a Tour de France-on 2014-ben harmadik francia Thibaut Pinot segítője lett volna a Girón Valter, ám a 30 éves csapatkapitány – tavaly augusztus óta fennálló – hátfájdalmai miatt lemondta a részvételt. A magyar kerékpáros remek formában érkezik az olasz viadalra, miután a katalán körversenyen márciusban három szakaszon is bekerült a szökésbe, és egy nyolcadik, majd egy harmadik hellyel két etapon is a legjobb tízben zárt. Az áprilisi alpesi körversenyen az összetett 27. helyét szerezte meg.

A 104. Giro d'Italia szombaton Torinóból rajtol és május 30-án Milánóban ér véget – tekintett előre az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik