Kerékpár: Keldermann helyettesíti a megsérülő Kruijswijket a Jumbo Tour-keretében

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.07. 08:04
null
Jelenlegi legjobb bringásunk, Valter Attila Jonas Vingegaard összetett sikeréért dolgozik és nagy esély van rá, hogy ez három hét múlva is így legyen (Fotó: AFP)
Jelenlegi legjobb bringásunk, Valter Attila Jonas Vingegaard összetett sikeréért dolgozik Franciaországban, és minden korábbinál nagyobb esély van rá, hogy ez három hét múlva is így legyen.

 

Klasszikus mezőnybefutó várta a Critérium du Dauphiné viadalon résztvevő bringásokat kedden, a verseny harmadik etapján. Kezdjük azonban az egy nappal korábbi események felidézésével, hiszen a hétfői szakaszon Valter Attila holland csapattársa, Steven Kruijswijk medence- és kulcscsonttörést szenvedett. A három hét múlva rajtoló Tour de France-ra így nincs esélye felépülni és formába lendülni a tavalyi győztes Vingegaard egyik legfontosabb segítőjének. A szálak így Valter Attilához vezetnek minket, elfogult magyarokat, ám nem lehet kizárni, hogy a Jumbo-Visma fejesei is hasonlóan gondolkodnak majd, így Bodrogi László után, csaknem húsz év kihagyással újra lehetne hazai résztvevője a sportág legnagyobb presztízsű viadalának, ráadásul a világ legjobb csapatának színeiben.

FRISSÍTÉS: Végül Valter csapattársa, a 25 éves holland, Wilco Keldermann került be a Jumbo-Visma keretébe Steven Kruijswijk helyére.

De vissza a Dauphiné keddi szakaszához, amelyen Valteren kívül egy másik magyar, Szabó Miklós is szerepet kapott, hiszen a Jumbo-Visma szerelője (és Vas Kata Blanka kedvese) Vingegaard-nak segített egy technikai probléma alkalmával. Valter Attila is hozzátette a magáét a versenyen, az utolsó 20 kilométeren erős tempót diktált a mezőny élén, húzta a Jumbo-vonatot, a sprintben viszont már természetesen nem vett részt.

Bővebben itt olvashat a verseny keddi szakaszáról.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik