Kerékpár Eb: Filutás 17. lett a 40 km-es pontversenyben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 23:27
Filutás Viktor a 17. helyen végzett a 40 kilométeres pontversenyben a glasgow-i pályakerékpáros Európa-bajnokságon. Szalontay Sándor a sprintben a 15. helyen zárt.

A 160 körös futam során tízkörönként sprintre került sor, és az első három helyezett minden alkalommal pontot kapott, illetve a lekörözésért is jártak pontok.

Filutás eleinte igyekezett tartani a lépést a 18 fős mezőny első felével, később hátrébb szorult, és arra kellett figyelnie, hogy ne szakadjon le, így nem volt sok esélye a pontszerzésre. A mezőnyben egyedüliként ő nem szerzett pontot, de nem került körhátrányba, és végül az utolsó előtti, 17. helyen végzett, mert a szlovák Andrej Strmiska a lekörözések miatt –40 ponttal zárt.

Az élbolyban a szám 2015-ös győztese, a lengyel Wojciech Pszczolarski hamar átvette a vezetést, és magabiztos versenyzéssel nyert.

A 22 éves magyar kerékpárosnak ez volt az első felnőttvilágversenye, idén nyáron még az augusztus végén sorra kerülő svájci U23-as Európa-bajnokságon szerepel.

Szalontay Sándor vasárnap délelőtt a sprint versenyszám nyolcaddöntőjében búcsúzott, és végül a 15. helyen zárt, kedden pedig keirinben indul. Lovassy Krisztián szombaton omniumban 16., pénteken a 15 km-es scratch-ben 18. lett.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a kerékpáron kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a torna kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik