Giro: videón, amiért Fetter Erik nem csatázhatott az élmenőkkel

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.05.06. 19:06
null
Fetter Erik 6.5 kilométerrel a cél előtt még a főmezőnyben tekert és minden esélye megvolt a top 30-ra (Fotó: Árvai Károly)
Valter Attila mellett Fetter Erik is sokáig a főmezőnyben tartotta magát a Giro d'Italia Budapesttől Visegrádig vezető 195 kilométeres nyitó szakaszán, ám az EOLO-Kometa kerékpárosa végül mégsem csatázhatott az élmenőkkel a befutónál: 6.5 kilométerrel a cél előtt egy hármas bukásba keveredett, s bár tudta folytatni a versenyt, már nem volt esélye arra, hogy visszazárkózzon az élbolyba. Fetter végül 2 perc 22 másodperces hátrányban a 112. helyen zárta a Mathieu van der Poel sikerét hozó etapot.


„Szerencsésen megúsztam a bukást, az ujjaimon lettek csak vágások, de ez a legkevesebb. Persze nem örülök neki, hogy benne voltam ebben a bukásban, de ilyen elég sokszor történt már velem, hogy valami rosszul kezdődik. Általában ezekből a helyzetekből szeretek fordítani, és legtöbbször a szerencse is mellém áll, remélem, hogy holnap is minden össze fog állni” – mondta a magyar kerékpáros az esetről.

Fetter Erik külön kiemelte, hogy a szurkolók mennyire elképesztőek voltak: „Abban biztos voltam, hogy a Hősök terén és az Andrássy úton sokan lesznek. Mikor ezeket elhagytuk, mindig vártam, hogy a következő utcánál már biztosan nem fognak állni emberek, de Budapest összes utcája tele volt, sőt, utána is az összes városban és faluban is tömött sorok vártak az utak mentén. Nem számítottam erre, azt hittem, hogy mivel munkanap van, ezért kevesebben lesznek. Ezt a hatalmas élményt még fel kell dolgoznom.”

Fetter Erik bukása – az Eurosport videója.



KERÉKPÁR
GIRO D'ITALIA, 1. SZAKASZ

Budapest–Visegrád, 195 km
1. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) 4:35:28 óra
2. Biniam Girmay (eritreai, Intermarché-Wanty-Gobert) azonos idővel
3. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain Victorious) a. i.
...29. Valter Attila (Groupama-FDJ) 4 mp hátrány
...112. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 2:22 p h.
...167. Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert) 5:33 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik