K. Zs. 2021.05.14 19:43 Frissítve: 2021.05.14 19:55

Giro: Egészen elképesztő ez a helyzet! – Valter Attila

Nem volt olyan ideges, mint két nappal korábban, nagyon élvezte a rózsaszín trikóban való versenyzést, és minduntalan örömmel tudatosította magában: az éllovasnak járó Maglia Rosát viselő bringás, akit a pénteki szakaszra kilátogató szurkolók éltettek, bizony ő. S így lesz ez szombaton is: Valter Attila a pénteki 36. helyezésével megőrizte az összetett első helyét az olasz kerékpáros-körversenyen, a Giro d'Italián. Íme, a magyar kerékpáros rövid értékelése a pénteki befutó után.

Valter Attila pénteken is rózsaszín trikóban lépett le a dobogóról (Fotó: AFP)

 

„Szuper boldog vagyok, egyben nagyon szerencsés, hogy ezt a napot, az én gyönyörű rózsaszín trikós napomat a csapatom segítségével módomban állt élvezni, hiszen ez egy viszonylag könnyű szakasz volt” – fogalmazott Valter Attila a célba érkezés utáni gyorsinterjúban.

„A vége hektikus volt, de ebben a trikóban egészen más versenyzőnek éreztem magam, mint eddig. Sikerült végig megőriznem a nyugalmamat, a csapatom elöl tartott, kimaradtam a veszélyes helyzetekből, így a következő napot is ebben a szép trikóban kezdhetem, ami álomszerű.”

S hogy miben volt más rózsaszínű trikóban versenyezni, a magyar kerékpáros így foglalta össze:

„Jó hegymászónak tartom magam, a versenyzésemmel általában elégedett vagyok, de a helyezkedés nem az erősségem. Viszont ma minden megváltozott, egészen más versenyzőnek éreztem magam. Éreztem az irányomban megnyilvánuló tiszteletet, elengedtek, amikor szükségem volt rá, amiért szeretnék is köszönetet mondani a versenyzőtársaimnak. Meg persze a gratulációkért is. Nagyszerű érzés a gyönyörű olasz városokon úgy keresztültekerni, hogy az emberek éltetik a rózsaszín trikóst, és minduntalan rádöbbensz, hogy igen, ez bizony most neked szól. Az enyém a Maglia Rosa! Ez hihetetlen!”

A Giro hivatalos csatornájának interjújában ezúttal sem maradt el a néhány mondatos magyar értékelés:

„Köszönöm az újabb lehetőséget, újabb gyönyörű nap a Maglia Rosában… vagyis az életem első gyönyörű napja a Maglia Rosában. S holnap egy újabb nap! Köszönöm nektek a rengeteg szurkolást, amit otthonról kapok, egészen elképesztő ez a helyzet nemcsak nektek, hanem nekem is. Remélem, az egész magyar kerékpársport gellert kap, és elindulunk fölfele” – üzente magyar rajongóinak Valter.

A GYŐZTES CALEB EWAN ÉS (1.40-TŐL) VALTER ATTILA ÉRTÉKELÉSE A SZAKASZ UTÁN

2021.05.31 22:57:47

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Díszkivilágításba borult a Puskás Aréna, egy cukrászda Valter-süteménnyel állt elő.

2021.05.25 23:07:57

Kerékpár DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hozzáértők szerint az, hogy Valter napokig viselhette a maglia rosát, a rózsaszín trikót, szakmai szempontból még Bodrogi egykori hőstetteit (két vb-érem, szakaszdobogó a Tour de France-on) is felülmúlja.

2021.05.18 13:31:43

Kerékpár SZABÓKY ZSOLT, KOHÁN GERGELY

Sebességek, taktikák, csapatsport. Valter Attila sikere után sokan kezdték el nézni a Girót. Ha nem ismeri a sportágat, segítünk.

2021.05.18 09:48:27

Kerékpár nemzetisport.hu

Láttuk-e már az év sportpillanatát? Lehet-e még feljebb Valter Attilának a jövőben? (X)