Kerékpár: Vas és Valter a legjobb magyar országúton 2023-ban

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 20:08
null
Ünnepeltek a kerékpárosok (Fotó: Árvai Károly)
Vas Blanka, a SD Worx és Valter Attila, a Visma-Lease a Bike versenyzője egyaránt történelmi idényt tud maga mögött, előbbi U23-as világbajnok lett, utóbbi Vuelta-győztes csapat tagja volt.  Ők ketten érdemelték ki sportágukban az év legjobbja elismerést.

Pénteken rendezte a Magyar Kerékpáros Szövetség évértékelő és egyben díjátadó gáláját a budapesti Hungexpo Rendezvényközpontban. Felszólalt a szövetsége elnöke, Dr. Princzinger Péter, aki elmondta, nála Vas Blanka az év női sportolója, utalva a Magyar Sportújságírók Szövetsége által átadott elismerésnek, amelyet végül a 2023-ra vonatkozóan a vitorlázó Érdi Mária nyert.

Minden szakág legjobbjait díjazták, így a BMX, a triál, a mountainbike downhill és XC, a kerékpárlabda, a művészkerékpár, a parakerékpár, a pályakerékpár, a terepkerékpár és természetesen az országúti legjobbjait is kitüntették. A legfontosabb kategóriában nem történt meglepetés, hiszen míg országúton egyrészt a Jumbo-Vismával (jelenleg Visma-Lease a Bike) Vuelta a Espanát nyerő Valter Attila, addig a nők között az első magyar szivárványos trikót megszerző Vas Blanka lett a legjobb. Terepkerékpárban sem talált legyőzőre Vas Blanka, itt a férfiaknál Dina Márton vehetett át díjat.

Ezzel párhuzamosan a hollandiai Apeldoornban zajló pályakerékpáros Európa-bajnokságon két magyar bringás is rajthoz állt sprintben. Lovassy Patrik Rómeó a 16 közé jutásért vívott párharcban maradt alul brit ellenfelével szemben, míg Szalontay Sándor ezt a kört abszolválta. A nyolc közé jutás viszont már neki sem sikerült, szintén brit versenyző jelentette a végállomást számára.

AZ ÉV KERÉKPÁROSA
BMXRacing.Felnőtt. Férfiak:
Mészáros Krisztián.BMX Freestyle. Férfiak:Kempf Zoltán „Zozó".Nők: Thuránszky Panna.Triál. Férfiak:Kovács Péter.HegyikerékpárDownhill. Férfiak:Ferenczi Marcell.Nők: Vincze Erzsébet.Kerékpárlabda. Férfiak:Toma Vilmos és Árendás Tamás.Művészkerékpár. Férfiak:Varga Csaba.Nők:Hugyecz Zsófia.Különdíj:Schön Martin.Parakerékpár. Férfiak:Wermeser Zsombor.Pályakerékpár. Férfiak:Drijver Bertold.HegyikerékpárXC. Férfiak:Palumby Zsombor. Nők:Buzsáki Virág.Terepkerékpár. Férfiak:DinaMárton.Nők:Vas Blanka.Országúti kerékpár. Férfiak:Valter Attila.Nők:Vas Blanka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik