Nincs más út, muszáj nyerni a svédek ellen; Élre állhat a Liverpool

Vágólapra másolva!
2023.12.08. 23:23
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

A magyar női kézilabda-válogatott győzelmi kényszerben van a világbajnokság középdöntőjében, ráadásul Szenegál ellen újabb kapust veszített el, Szemerey Zsófi már nem léphet pályára a tornán. A feladat azonban adott: szombaton le kell győzni a társházigazda svédeket, és hétfőn sem hibázhatnak a mieink Horvátország ellen. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány lapunknak azt mondta a svédek elleni taktikáról, hogy „szombati ellenfél is masszív, erős, minden játékosa legalább száznyolcvan centiméter magas, úgyhogy minden ütközés fájni fog”.A magyar női kézilabda-válogatott győzelmi kényszerben van a világbajnokság középdöntőjében, ráadásul Szenegál ellen újabb kapust veszített el, Szemerey Zsófi már nem léphet pályára a tornán. A feladat azonban adott: szombaton le kell győzni a társházigazda svédeket, és hétfőn sem hibázhatnak a mieink Horvátország ellen. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány lapunknak azt mondta a svédek elleni taktikáról, hogy „szombati ellenfél is masszív, erős, minden játékosa legalább száznyolcvan centiméter magas, úgyhogy minden ütközés fájni fog”.

Távol a Nagyerdőtől nem sziporkázik a DVSC: az NB I-es bajnokságban hét vendégjátékából mindössze egyet nyert meg, Zalaegerszegről vitte el a három pontot – gyenge mutatók ide vagy oda, hat szerzett pontjával a hetedik helyen áll az idegenbeli tabellán. Ferenczi János, a debreceniek 32 éves bal oldali védője szerint szeretnének visszavágni a hétvégén az MTK-nak, hiszen augusztus 27-én a Debrecenben hiába szerzett vezetést a házigazda, 3–1-re nyertek a kék-fehérek. A hátvéd „játszós, kreatív” ellenfélre számít, s csak azt sajnálja, hogy sorozatban kell idegenben pályára lépniük.

Nehéz sorsú szülők gyerekeként nőtt fel Ferencvárosban, s bár jó ideig csak a labdarúgócsapat eredményei érdekelték, testnevelő tanárának, Harmath Józsefnek köszönhetően mégiscsak a tornaterembe vezetett az útja: a Vigh László edzővel eltöltött éveit sokan ismerik, a sikertörténet két meghatározó állomása a montreali és a moszkvai olimpia. Ha lehetősége lenne visszamenni a múltba, Magyar Zoltán mégsem ezt az időszakot választaná, hanem az állatorvostan-hallgatóként átélt esztendőket – a szabadságot, a fiatalságot. De nem szomorkodik amiatt sem, hogy december 13-án betölti a 70. életévét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik