Vuelta: Pokolian messze van a dobogó – Geraint Thomas

Vágólapra másolva!
2023.09.04. 21:39
null
Thomas elmondta, nehéz hét volt ez a csapatának és neki is (Fotó: AFP)
A rajt előtt az esélyesek közé sorolt Geraint Thomas beismerte: csekély az esély arra, hogy dobogón zárja a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyt.

 

A 37 esztendős brit bringás 2018-ban megnyerte a Tour de France-t, idén pedig az utolsó előtti etapon vesztette el a Giro d'Italiát, így a barcelonai start előtt a dobogóra, de akár a végső sikerre is esélyesnek tűnt. Azonban a második és a hetedik szakaszon is bukott, utóbbin ráadásul be is ütötte a térdét, így kilenc etapot követően a hétfői pihenőnapon csupán 22. az összetettben, két pozícióval és két perccel áll a Jumbo-Vismában segítőként tekerő Valter Attila mögött. Thomas lemaradása a magyar bajnok éllovas csapattársa, az amerikai Sepp Kuss mögött 12:34 perc, az előzetesen az összetett esélyesei közé sorolt riválisoktól pedig mintegy tíz perccel van elmaradva.

„Soha ne mondd, hogy vége, hiszen akár egy sikeres szökéssel is vissza lehet térni a vetélkedésbe, de azt kell mondanom, hogy most pokoli messze van a dobogó” – fogalmazott Thomas, aki a legutóbbi öt befejezett háromhetes viadalából négyszer az első három hely valamelyikén zárt összetettben. Azt mondta, immár napról napra a lehetőségek megragadása a cél.

Nemcsak Thomas, hanem együttese, az Ineos Grenadiers is nehézségekkel küzd a spanyol körversenyen: a belga Laurens De Plus már a nyitó csapatidőfutamon megsérült és kiszállt, míg a holland Thymen Arensmant a hetedik etapon történt bukás miatt nyakmerevítőben, hordágyon mentő vitte el.

„Kemény hét volt ez a csapatnak és nekem is, két hegyimenőt vesztettünk el, ami kétségkívül messze van az ideálistól ezen a terepen, amit már magunk mögött hagytunk és ami még előttünk áll” – hangsúlyozta Thomas, rámutatva ugyanakkor: pozitívnak kell maradniuk, mivel még mindig számos lehetőség áll előttük, kiváló a csapatuk, így még elérhetnek valami jó eredményt.

A hétfői szünnap után kedden a valladolidi 25,8 kilométeres egyéni időfutam vár a versenyzőkre. A 78. Vuelta a Espana jövő vasárnap Madridban zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik