Kerékpár: Vingegaard győzelemmel hangolt a Tour de France-ra

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 15:13
null
Jonas Vingegaard (középen sárgában) csapattársai, köztük Valter Attila (balra) segítségével megnyerte a Critérium du Dauphinét (Fotó: AFP)
A dán Jonas Vingegaard nyerte meg a Critérium du Dauphiné nyolcnapos országúti kerékpáros körversenyt, amelyen csapattársa, a magyar Valter Attila a Jumbo Visma második legjobb kerékpárosaként 26. lett.

Az utolsó szakaszt Vingegaard több mint kétperces előnnyel várta a brit Adam Yates előtt, s mivel a hegyekkel tarkított 152.8 kilométeren újfent nagy támogatást kapott csapattársaitól, köztük Valter Attilától, nem forgott veszélyben a dán sikere.

A szakasz elején a mezőnytől megszökő olasz Giulio Ciccone az utolsó előtti emelkedő tetejére egy ötfős csoport tagjaként érkezett, majd a záró kaptató előtti lejtmenetben 40 másodperces előnyt szerzett, és ez ki is tartott a befutóig.

Ciccone mögött az összetett élmezőny csoportjától a hajrában megszökő Vingegaard ért célba, így növelni tudta összetettbeli előnyét Yates és a többiek előtt.

A szakasz nagy részén – a július elsején kezdődő Tour de France-ra készülő – Vingegaard-t a főmezőny élén segítő Valter Attila a 16. helyen zárta a szakaszt, az összetettben a 26. lett a Jumbo Visma második legjobbjaként.

KERÉKPÁR
CRITÉRIUM DU DAUPHINÉ
8., utolsó szakasz (Le Pont-de-Claix–La Bastille, 152.8 km)
1. Giulio Ciccone (olasz, Trek-Segafredo) 4:06:04 óra
2. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 23 másodperc hátrány
3. Adam Yates (brit, UAE Team Emirates) 33 mp h.
...16. Valter Attila (Jumbo-Visma) 2:18 perc hátrány

AZ ÖSSZETETT VÉGEREDMÉNYE
1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 29:28:39 óra
2. Adam Yates (brit, UAE Team Emirates) 2:23 perc hátrány
3. Ben O'Connor (ausztrál, AG2R Citroën Team) 2:56 p h.
...26. Valter Attila (Jumbo-Visma) 18:21 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik