Kerékpár: „Ma nem voltam a topon” – Valter a Liege után

Vágólapra másolva!
2023.04.23. 19:16
null
Valter összességében elégedett (Fotó: Getty Images)
Amint arról beszámoltunk, Valter Attila a 26. helyen ért célba az országúti kerékpárosok Liege–Bastogne-Liege versenyén, amely az öt legnagyobb egynapos klasszikus viadal, a Monumentumok sorában a naptári évben hagyományosan a negyedik. A magyar bajnoki trikóban tekerő Valter a célban az M4 Sportnak elmondta, nem volt ma a csúcson, mégsem elégedetlen a teljesítményével.

 

Először vett részt pályafutása során a klasszikus ardenneki egynapos versenyeken Valter Attila, aki a harmadikon, a közel 260 kilométer hosszú Liege–Bastogne–Liege-en a 26. helyen ért célba.

„Szerencsére abban a helyzetben vagyok, hogy ez a 26. hely nem sokat tesz hozzá az eredményeimhez, de én azért mégis elégedett vagyok, mert ma nem voltam a topon” – kezdte a 24 éves Valter az M4 Sportnak, s hozzátette: már száz kilométerrel a cél előtt jelezte csapattársának, az utóbb hetedik helyen beérkező belga Tiesj Benootnak, hogy „nem hibátlanok” a lábai.

„A végére kiderült, hogy egész jók voltak, jobbak, mint számítottam rá, 99 százalékosak, de ide száz kell, ha az ember versenyezni akar” – mondta Valter, aki örült neki, hogy még egy rosszabb napon is egészen jó volt a teljesítménye, és az első harmincban ért be „egy ilyen brutálisan nehéz versenyen”.

Megemlítette: rendkívül sok és nagy gödör volt a rossz minőségű utakon, úgy tudja, hogy az EF Education-EasyPost egyik versenyzője (Mikkel Honoré) egy ilyenbe hajtott bele, kettétört a kereke, és ő zuhant be Pogacar elé a bukásakor.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
LIEGE–BASTOGNE–LIEGE (Liege–Liege, 258.1 km)

1. Remco Evenepoel (belga, Quick-Step Soudal) 6:15:49 óra
2. Tom Pidcock (brit, Ineos) 1:06 perc hátrány
3. Santiago Buitrago (kolumbiai, Bahrain-Victorious) azonos idő
...26. Valter Attila (Jumbo-Visma) 3:53 p h.

Valter teljes értékelése az m4sport.hu oldalon olvasható bővebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik