Giro: eljutott hozzá az emlékmegálló híre, Cavendish üzent a magyar drukkereknek

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 14:32
A Giro d'Italia egyik legnagyobb sztárja, a sprinter Mark Cavendish csapata a Quick-Step hivatalos közösségi oldalán keresztül mondott köszönetet a magyar drukkereknek az olasz körverseny magyarországi szakaszain teremtett hangulatért, továbbá a zámolyi, róla elnevezett buszmegállóért és emléktábláért. Utóbbi akcióval a zámolyi drukkerek a nemzetközi sportsajtóban is komoly nevet szereztek...

„Micsoda meleg fogadtatás, remek volt a Magyarországon töltött idő! Egy buszmegállót elnevezni utánam óriási poén, egyszerűen imádom. Egyszer még visszatérnék arrafelé” – mondott lelkesen köszönetet a magyar drukkereknek Mark Cavendish a Quick-Step hivatalos Instagram-csatornájára feltöltött, kissé zajos videóban. „Micsoda meleg fogadtatás, remek volt a Magyarországon töltött idő! Egy buszmegállót elnevezni utánam óriási poén, egyszerűen imádom. Egyszer még visszatérnék arrafelé” – mondott lelkesen köszönetet a magyar drukkereknek Mark Cavendish a Quick-Step hivatalos Instagram-csatornájára feltöltött, kissé zajos videóban.


A Cavendish-megálló történetéről már a Nemzeti Sporton is beszámoltunk, a Giro magyarországi szakaszának rengeteg emlékezetes jelenete közül az egyik az volt, amikor a Budapest és Visegrád közötti nyitó etapon mintegy 90 kilométer után Zámolyra érkezve Mark Cavendish kerékpárcserére kényszerült az egyik buszmegállóban. A versenyt közvetítő Eurosport magyar adásában Bodnár Gergő és Lantos András kommentátorok vicces felvetése nyomán a Székesfehérvártól 13.5 kilométerre lévő település önkormányzata úgy döntött, miért is ne örökíthetné meg az utókornak is a történelmi pillanatokat.

A zámolyiak az akciójukkal a nemzetközi kerékpáros sajtóba is bekerültek, s ennek megfelelően az avatóünnepélynek is megadták a módját. Nyolc nappal később, szombaton a polgármesteri hivataltól röviddel délután két óra után túlnyomórészt zámolyiak – de akadtak a tömegben Székesfehérvárról, sőt, Szentendréről érkezett bringások is – egy rövid, néhány kilométeres kört tettek kerékpárral a faluban. Az alkalomhoz dukált a rendőri felvezetés, a kerékpáros körmenet pedig a polgármester autója mögött – amelyen a felszerelésre váró emléktábla díszelgett, stílszerűen rózsaszín szalaggal feldíszítve – haladt körbe a faluban, s érkezett meg a Cavendish-megállóhoz. Amely egyébként hivatalosan továbbra is a Kossuth utca 1. szám nevet viseli a menetrendben, ám amint azt Sallai Mihály polgármester elárulta: a buszváró önkormányzati területnek számít, így azt elnevezhették.

Az emléktábla-avatásról készült videónkat alább tekinthetik meg.

A Giro d’Italia hivatalos magyarországi oldala is megosztotta Cavendish videóját, és a Nemzeti Sport fenti videóját is belinkelte a bejegyzésébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik