Párizs 2024: magyarok tesztelték a kajak-kenu pályát

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.03. 14:55
null
Varga Ádám a párizsi játékok helyszínén gyakorolt (Fotó: AFP)
Kedvező tapasztalatokat szerzett Varga Ádám olimpiai ezüstérmes kajakos a 2024-es párizsi játékok kajak-kenu pályáján – írja a Magyar Távirati Iroda.

Az 1000 méter egyesben tavaly Tokióban második helyezett, az idei Európa-bajnokságon 500-on szintén ezüstérmes versenyző az M1 aktuális csatornának hétfőn elmondta, hogy a pálya egy kisebb tavon található, és mivel ezen rendezik majd az evezősök futamait is, két kilométer hosszú.

Felevező sáv külön nincs, mint a Maty-éren, viszont bőven van hely a kis tavacska másik oldalán evezni. Az egyik napunk elég szeles volt, de nem voltak olyan nagy hullámok, a többi napon viszont teljesen tükörvíz volt. Így pozitív élményeim vannak a pályáról"– mesélte.

A múlt héten kedden utazott ki egy csapat a Párizstól keletre lévő Vaires-sur-Marne-ba, ahol Varga mellett Rendessy Eszter, Bragato Giada, Kopasz Bálint, Adolf Balázs és Hajdu Jonatán ismerkedett az olimpián várható körülményekkel. Az evezésekre szerdán, csütörtökön és pénteken került sor, a küldöttség szombaton utazott haza.

Varga Ádám a vizet kicsit„puhának” érzékelte, emiatt úgy véli, gyors lehet a pálya, de hangsúlyozta, hogy a sebességét nem tudta igazán felmérni, mivel a többiekhez hasonlóan a pihenő idejét tölti.

A versenyzők a szállást is tesztelték, ez is volt az egyik cél, amiért kiutaztak.

Körülbelül fél óra az út a pálya és a szállás között. Én a szállásban nem találtam semmi hibát, nagyon jók voltak az ágyak, nagyon jó volt az étkeztetés is"– mondta Varga, aki a közeli jövőt illetően arról beszélt, hogy most kezdik az alapozást, ez az elején, amíg jó idő van, vízi munkával fog telni.

Ahogy jön a tél és a hideg, áttérünk a téli alapozásra, ami úszásból, futásból, kondiedzésekből, esetleg biciklizésből vagy sífutásból áll. Biztos, hogy lesznek közben melegvízi táborok, már most ősszel is megyünk ki Sevillába. Általában tavasz elején vagy tél végén szoktunk kimenni, akkor viszont már készülünk a szezonra és a versenyekre. Onnantól nem szoktunk visszaállni a szárazföldi edzésekre, folytatjuk a vízi munkát"– nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik