Kajak-kenu: Douchev-Janics és Lucz is döntős 200 méteren

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.20. 17:17
A riói indulási jogért harcoló Douchev-Janics Natasa és Lucz Dóra is sikerrel vette a péntek délutáni középfutamot K-1 200 méteren a duisburgi kajak-kenu világkupán, amely ebben a számban az olimpiai válogató második fordulóját jelenti a magyar indulók számára, azaz mindketten ott lesznek a szombati döntőben.


A sorsolás szeszélye folytán a két magyar azonos futamba került, ahonnan csak az első két helyezett jutott biztosan a fináléba.
A sorsolás szeszélye folytán a két magyar azonos futamba került, ahonnan csak az első két helyezett jutott biztosan a fináléba.

Mindketten jól versenyeztek, de az ukrán Anasztaszja Todorova gyorsabb volt náluk, s a háromszoros ötkarikás aranyérmes Douchev-Janics a második, a 21 éves, korosztályos világbajnok Lucz a harmadik helyen ért be a célba.

Mivel azonban a kilences finálé utolsó kiadó helye a négy középfutam legjobb harmadikjának járt, s a harmadikak közül Luczé volt a legjobb idő, ő is készülhet a döntőre.

A múlt heti, szegedi válogatót Douchev-Janics nyerte meg, így ha most is honfitársa előtt végez, bekerül a riói csapatba.

Rajtuk kívül vízre szállhat a szombati döntők során férfi K–2 200 méteren a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter duó és a fiatal Balaska Márk, Birkás Balázs kettős (előbbi második, utóbbi harmadik lett középfutamában), valamint női C–1 200 méteren Takács Kincső (ő másodikként zárt középfutamában).

Bogár Gábor, Kopasz Bálint (mindkettő K–1 1000 m), illetve a Janza Richárd, Korondy Tamás és a Noé Zsombor, Vass Péter duó (mindkettő K–2 1000 m), valamint Bodonyi András (C–1 1000 m) nem
jutott be az A-döntőbe.

KAJAK-KENU VILÁGKUPA
TOVÁBBI PROGRAM

Szombat:
előfutamok 8.40
középfutamok 9.55
döntők 12.30
előfutamok 15.00
középfutamok 17.10
Vasárnap:
döntők 10.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik