Para kajak-kenu vb: kijelölte szegedi csapatát a magyar kapitány

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 16:01
Hajdu Botond (Fotó: Török Attila, archív)
Kilenc versenyzővel vág neki a májusi, szegedi világbajnokságnak a magyar para kajak-kenu válogatott.

 

Hajdu Botond szövetségi kapitány javaslatát szerdán a magyar szövetség (MKKSZ) elnöksége jóváhagyta.

Mivel a vb-ig válogatóverseny már nem lesz, a szakember az előző évi eredményeket vette alapul a döntés meghozatalakor. A május 9. és 11. közötti szegedi versenyen paralimpiai kvótákat is lehet még szerezni, Hajdu Botond a már meglévő négy mellé további egy-három indulási jog megszerzését látja reálisnak – áll az MKKSZ honlapján.

A tavalyi, duisburgi vb-n Kiss Péter Pál KL1 200 méteren világbajnoki címmel, Varga Katalin KL2 200 méteren bronzéremmel, Suba Róbert VL2 200 méteren negyedik hellyel, Molnár Nikoletta KL3 200 méteren pedig ötödik hellyel szerzett indulási jogot a szeptemberi párizsi paralimpiára. Számukra egy jó felmérés lesz a szegedi verseny, míg a többiek kapcsán Hajdu Botond úgy látja, három kategóriában van valós esély újabb kvóták megszerzésére.

„Ez a női VL2-es kenunál Boldizsár Dalmát, a férfi KL2-es kajaknál Kiss Tibort, illetve férfi KL3-as kajaknál Kiss Eriket jelenti. Ők a tavalyi világbajnokságon is jól szerepeltek, tehát nekik lőtávolban van a kvótaszerzés. Két-három-négy-öt helyezéssel kell előrébb lépni a tavalyi eredményeikhez képest. Úgy vélem, ez még teljesíthető kihívás” – fogalmazott.

A két legnagyobb magyar éremesélyes a KL1-ben négyszeres címvédő Kiss Péter Pál, illetve a női KL2-ben Varga Katalin lesz Szegeden.

A para kajak-kenu világbajnokságot az európai pótkvalifikációs verseny után, a gyorsasági világkupával párhuzamosan rendezik majd a Maty-éren.

A MAGYAR CSAPAT
Kajak
KL1 200 m: Kiss Péter Pál (Budapesti Honvéd SE), Suba Róbert (MVM Szegedi VE)
KL2 200 m: Kiss Tibor (Merkapt-Mekler SE)
KL3 200 m: Kiss Erik (Tiszafüredi KKSE), Rajnics Benedek Albert (Kaposvári Vízügy SC)
KL3 200 m: Molnár Nikoletta (INTER-ÉPFŰ ASVE)
KL2 200 m: Varga Katalin Eszter (MVM Szegedi VE), Boldizsár Dalma (MVM Szegedi VE)
Kenu
VL2 200 m: Suba, Juhász Tamás (Budapesti Honvéd SE)
VL2 200 m: Boldizsár

Az MKKSZ elnökség szerdai ülésén jóváhagyta Kadler Viktor megbízott szlalom-vezetőedző keretét is a május 15–19. közötti szlovéniai szlalom Európa-bajnokságra. Az eseményen két győri versenyző áll rajthoz, NK–1 és NX–1 kategóriában Seprenyi Sára, K–1 kategóriában pedig Rácz Koppány fogja képviselni Magyarországot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik