Kajak-kenu: „Én csak a válogatókig gondolkodom” – Kozák Danuta edzésbe állt

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.15. 21:53
null
Kozák Danuta visszatért (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Öt hónappal második kislánya születése után edzésbe állt Kozák Danuta, hatszoros olimpiai bajnok kajakozó. A sportág 36 éves legendája az M4 Sporton futó Fradi TV című magazinműsorban beszélt a visszatérésről, valamint  a párizsi olimpiára való kijutás realitásáról.

„Nagyon jó érzés volt először vízre szállni, nem gondoltam volna, hogy két év után ennyire fog hiányozni a kajakozás, de jó érzés volt újra hajóba ülni. Két évet hagytam ki a könyökműtét, majd a szülés miatt, vissza kell rázódni a sportolói életbe. A mindennapok úgy telnek, hogy az öt hónapos kislányom az éjszakákat még nem mindig alussza át. Reggel őt etetjük meg, majd a nagyobbik is fölkel – őt óvodába visszük, s ekkor tudunk elkezdeni az edzésekkel foglalkozni” – fogalmazott a visszatérésről Kozák Danuta.

A veterán klasszis – aki a kétgyerekes anyaságot próbálja ötvözni az élsportolói élettel – sikeres kijutás esetén az ötödik olimpiáján versenyezhetne Párizsban, de realistaként nem szalad ennyire előre, a cél a jó szereplés a legközelebbi válogatón.

„Először a válogatón kell jól szerepelni, örülnék, ha ki tudnék jutni az olimpiára, ami az ötödik lenne, de nagyon sok munkát kell még beletenni. Én csak a válogatókig gondolkodom és szeretnék azon jól szerepelni” – fogalmazott a hatszoros olimpiai aranyérmes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik