Kajak-kenu: szeptemberben ismét lesz Wichmann Tamás Nemzetközi Regatta

Vágólapra másolva!
2023.07.04. 21:52
null
Idén is megrendezik a Wichmann Tamás nemzetközi regattát (Fotó: kajakkenusport.hu)
Szeptember 9–10-én másodszor rendezik meg a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát Dunaújvárosban. A versenyre Európa országaiból érkeznek kajak-kenu, sárkányhajó és SUP klubok, így egy igazi sportfieszta várható a Fejér vármegyei városban.

 

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) honlapja emlékeztet, hogy a kenus Wichmann Tamás kivételes pályafutása alatt kilenc világbajnoki és három Európa-bajnoki címet, továbbá két olimpiai ezüst- és egy bronzérmet szerzett. A róla elnevezett kétnapos viadal neki kíván emléket állítani, miközben elsődleges célja egy határok nélküli sportközösség létrehozása.

A dunaújvárosiak szervezésében, a Kolonics György Alapítvány fővédnöksége alatt megvalósult verseny tavaly nagy sikerrel debütált, s a rendezők remélik, hogy a következő években világeseménnyé növi majd ki magát. A regatta egy hiánypótló eseménye a sportágnak, hiszen a sportoló gyermekek nagy része év közben nem jutnak ki nemzetközi eseményre. A verseny arra hivatott, hogy ezt az élményt azok számára is elérhetővé tegye, akik még nem jutottak el odáig, hogy nemzetük válogatottjának tagjai lehessenek.

Pető Zsolt főszervező azt mondta, idén már 40-50 klubbal számolnak, s a külföldiek közül már visszajeleztek a spanyolok, a románok, a szlovákok, a norvégok és a ciprusiak.

„Arra számítok, hogy összesen körülbelül ezer résztvevő lesz” – fogalmazott.

Hat korosztályban, a gyermekektől a masters kategóriáig lehet nevezni a kajak, kenu, SUP és sárkányhajó szakágakban. A kajak-kenus számokban 200, 500 és 2000 méteres, SUP-ban 200 és 2000 méteres, míg sárkányhajóban 500 méteres futamokat indítanak. Jelentkezni augusztus 31-ig lehet, a regisztráció július 31-ig díjmentes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik