Kajak-kenu: nehéz lesz megállítani Kárász Annát

Vágólapra másolva!
2014.07.18. 15:55
Kárász Anna, valamint két női kajakpárosunk is a középdöntőből biztosította a helyét a fináléban a Szegeden zajló ifjúsági és U23-as világbajnokságon. A péntek délelőtti programban érdekelt többi magyar egység már a délelőtti előfutamok során kvalifikálta magát a döntőbe.

Az U23-as mezőnyben az NK-1500 m esélyese, Kárász Anna az elmúlt napokban torokgyulladással küzdött, ennek ellenére jó pályát ment az előfutamban, a középfutamban pedig nagyot repesztve győzött. Ha sikerül teljesen felgyógyulnia vasárnapig, akkor nehéz lesz őt megállítani.

„Ma szedek utoljára antibiotikumot, a torkom már rendben van, csak a gyógyszer kissé legyengített az elmúlt napokban – mondta Kárász Anna. – Úgy gondolom, hogy vasárnapra sikerül jó formába kerülnöm és akkor meglehet a győzelem."

Nem sikerült közvetlenül az előfutamból a döntőbe kerülnie Lucz Noéminak és Sólyom Dórának a női ifi párosok 500 méteres versenyszámában. A mienk a második helyet szerezték meg az elő- és a középfutamban is, így bizakodva várhatják a vasárnapi döntőt.

„Nem volt rossz pálya, de maradt bennünk, remélem, hogy a döntőben tudjuk még erősíteni az utazó sebességünket" – nyilatkozta Lucz Noémi, a páros sztrókja.

Hasonlóan szerepelt az U23-as női kajakpáros is. Szilágyi Anett és Simán Fanni második lett az elő- és a középfutamban is, de nagyon erős idővel kvalifikálták magukat a vasárnapi döntőbe.

A verseny délután 3-kor folytatódik a 200 méteres elő- és középfutamokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik