Kajak-kenu: Kárász Szegeden két aranyra pályázik egyesben

Vágólapra másolva!
2014.07.15. 17:02
null
Kárász Anna a szegedi korosztályos vb egyik csillaga lehet (Fotó: szeged2014.com)<br />
Kétlaki életet él, Győrben és Szegeden is készül a kajakos Kárász Anna, aki az idén a felnőtt Európa- és világbajnokságon is szóhoz jut majd többek között a női négyes tagjaként. Ugyanakkor egyéniben is megmutathatja magát a nemzetközi porondon, hiszen K-1 500 és 200 méteren rajthoz állhat a szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságon.

 

KIEMELT FIGYELEM A KOROSZTÁLY LEGJOBBJAITÓL

A két korosztályt felölelő világbajnokság a felnőttek moszkvai vb-jét követően kiemelt helyet foglal el az idén a magyar kajak-kenusok életében. Nem véletlen, hogy aki életkorából kifolyólag még megfelel a szabályoknak és a hazai válogatón kvalifikációhoz jutott, ott lesz a rajtvonalon. A versenyre nyolcvan nemzet legjobb utánpótláskorú versenyzőit várják – a szervezők ezerötszáz akkreditációval számolnak – közülük nem egyre alighanem már a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián főszerep vár.

„Mivel tavaly már a négyes tagjaként indultam és nyertem felnőtt Európa-bajnokságon, így az idén is szerettem volna mindenképpen bekerülni a női csapathajóba – mondta Kárász Anna. – Ugyanakkor a szegedi U23-as világbajnokság is nagyon fontos számomra. Egyrészt, mert ez lesz az első, hogy világbajnokságon indulhatok, másrészt pedig azért, mert egyesben versenyezhetek – méghozzá két távon is! Úgy érzem, két aranyéremmel lennék teljesen elégedett. Bár nem ismerem elég jól a mezőnyt, ha azt nézem, hogy itthon mennyit kaptam Kozák Danutától, akkor szerintem jó esélyekkel indulok.”

A világbajnokságot július 17–20. között rendezik meg Szegeden, a Maty-éri pályán. Csütörtökön és pénteken az előfutamokra és a középdöntőkre kerül sor, szombattól már jönnek a finálék, a napi program 9 órától kezdődik. Az esemény a helyszínen ingyenesen megtekinthető, míg a Sport Tv élőben közvetíti a világbajnokság eseményeit.

A Kárász Annával készített teljes interjút itt olvashatja el!

A SZEGEDI MAGYAR CSAPAT
Ifjúsági. Lány kajak: Piller Szabina, Takács Tamara, Lucz Noémi, Sólyom Dóra, Papp Cintia, Jankó Zita. Lány kenu: Molnár Rebeka, Bonyai Regina, Miskolczy Fruzsina. Fiúkajak: Nádas Bence, Vidákovich Antal, Balaska Márk, Birkás Balázs, Gergely Olivér, Koleszár Mátyás, Németh Viktor Máté. Fiúkenu: Hajdu Jonatán, Balla Levente
U23. Női kajak: Kárász Anna, Simán Fanni, Szilágyi Anett, Hagymási Réka, Hagymási Anita, Farkasdi Ramóna. Női kenu: Lakatos Zsanett, Takács Kincső. Férfikajak: Dudás Miklós, Dombvári Bence, Tótka Sándor, Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Noé Bálint, Császár Gergely, Bárdfalvi Márk, Ilyés Róbert. Férfi kenu: Korisánszky Dávid, Khaut Kristóf, Bodonyi András, Viola Viktor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik