Szlovák hokiliga: tét nélkül már megy – újra győzött a DVTK

Vágólapra másolva!
2021.03.14. 20:58
A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság vasárnapi fordulójában a DVTK Jegesmedvék 3–2-re legyőzte a Kassát Miskolcon, s ezzel négy elvesztett bajnoki után diadalmaskodott újra – két nappal azt követően, hogy a Detva otthonában elszenvedett vereségével eldőlt, biztosan lemarad a rájátszásról.

Tokaji Viktor csapatának pénteki veresége egyben azt is jelentette, hogy a DVTK-nak már csak három meccse van az idényből, így a szép búcsú reménye maradt a motivációs tényező. Ez pedig úgy tűnik, hogy ez alkalommal működött a Jegesmedvéknél, mert Magosi Bálint már a 4. percben betalált. Igazán néhány percen belül a vendégek kihasználtak egy emberelőnyt, s a kassaiak a második harmad elején egy gyors, újabb előnyös góllal már 53 másodperc elteltével megszerezték a vezetést.

Öt perccel a szünet előtt megint előnybe került a Kosice, de vendég gól helyett meglepetésre egyenlítés következett: Csányi Karol nem hibázta el a kínálkozó lehetőségét.

Az utolsó 20 perc egyenlő erők küzdelmét hozta, a meccset eldöntő gólt a diósgyőri Stephen Anderson szállította az 53. percben. A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg, a Kassánál a magyar válogatott kapus, Vay Ádám védett a mérkőzésen, s többször is nagy bravúrt bemutatva óvta meg csapata kapuját a góltól.

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt a DVTK 44 ponttal a 11., hátránya behozhatatlan a 10. helyet elfoglaló és Majoross Gergely vezette Érsekújvárral szemben – az első tíz jut be a rájátszásba.

JÉGKORONG
SZLOVÁK LIGA, ALAPSZAKASZ
DVTK Jegesmedvék–HC Kosice (szlovák) 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)
Miskolc,
zárt kapuk mögött. Vezette: Fridrich, Adamec – Kacaj, Soltés (szlovákok)
DVTK: ADORJÁN A.
WEHRS, Kiss D. – SZIRÁNYI B., Fredriksson – Gőz, Láda B. – Vojtkó
Rokaly, Vas J., Anderson 1 – Csányi 1, MAGOSI B. 1, LÖVEI (1) – Miskolczi, Galanisz, Galajda – Ritó
Edző: Tokaji Viktor
KOSICE: Vay
Pavlin, Baránek (1) – Michalcin, Ruzicka – T. Slovák, Deyl – Petran, Fric
REWAY (2), CHOVAN 1 (1), KLHŰFEK 1 – Bellus, Mráz, Lapsansky – Mily, Jacobs, Poirier – Jokel, Havrila, Demek
Edző: Marcel Simurda
Kiállítások: 16, ill. 8 perc
Kapura lövések: 34–28
MESTERMÉRLEG

Tokaji Viktor:
– Nem adtuk fel, mivel még nem pergett le a homokóránk, és remekül megálltuk a helyünket. Eddig is apróságokon múlt, hogy miként alakultak eredményeink. Ezúttal akaratban és szívben is a kassaiak fölé nőttünk. A srácok bizonyították, hogy bárki ellen képesek jól játszani. Örülök, hogy utolsó hazai mérkőzésünket sikerrel vívtuk meg.
Marcel Simurda:
– Bánt minket, hogy nem tudtunk nyerni, mert a többiek elbuktak, és feljebb léphettünk volna a táblázaton. A vereségünk ellenére természetesen nem tettük le a puskánkat, még két nehéz mérkőzés áll előttünk az alapszakaszban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik