Sportrádió: Lehet építeni erre a sikerre – Szélig Viktor

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 08:59
null
Fontos győzelmet aratott a Fehérvár (forrás:championshockeyleague.com)
A Hydro Fehérvár AV19 megnyerte első mérkőzését a jégkorong Bajnokok Ligája csoportkörében, a Katowicét győzte le. A Sportrádió Hazafutás című műsorában Szélig Viktort, a Fehérvár általános igazgatóját szólaltatta meg Virányi Zsolt a mérkőzés után.


„A második harmadban kicsit megtört a lendületünk, viszont úgy gondolom, nagyon jól kezdtünk, és sikerült a mérkőzés nagy részében kontroll alatt tartani az eseményeket – mondta Szélig Viktor. – Az ellenfelünk jó csapat, amikor lehetősége volt, visszajött a meccsbe. A kapusunknak, Olivier Roynak több bravúrt is be kellett mutatnia, szóval nem volt egyszerű mérkőzés, kicsit talán magunknak tettük nehezebbé.”

„A Katowicével zárjuk majd a csoportkört. Nagyon remélem, hogy otthon is szép számú közönség előtt örülhetünk, hogy ennek a sorozatnak a részesei lehettünk.”

JÉGKORONG BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ, D-CSOPORT

GKS KATOWICE (lengyel)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 2–4
(0–1, 2–2, 0–1)
Katowice, 1302 néző. Vezette: Hronsky (szlovák), Kozlowski, Nenko, Gerne (lengyelek)
KATOWICE: J. MURRAY – Kolusz, Rompowski / Wanacki, Mikkola / Kruczek, Wajda / Macias, Musiol – FRASZKO 1, Monto (1), Magee / Bepierszcz, Ma. Lehtonen (1), Hitoszato / H. Olsson, Pulkkinen 1, Blomqvist / Prokurat, Smal, Ciepielewski. Edző: Jacek Plachta
FEHÉRVÁR: O. ROY – O'Brien (1), H. Nilsson / Fournier, T. Campbell / Stipsitz, Szabó D. (1) / Betker, Horváth M. – Newell, HÁRI J. 2, Kuralt / Erdély Cs., Findlay 1, PETAN (1) / Vértes, Bartalis I., Terbócs / Rétfalvi, Németh K., MIHÁLY ÁKOS 1. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 18–38
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 6/1
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – A két nappal ezelőtti bajnoki mérkőzésünkön gyengén játszottunk. Az elsődleges célunk az volt, hogy ezúttal keményebben dolgozzunk a jégen, ezt meg is valósítottuk. Furcsa meccset láthattunk, rengeteg időt töltöttek a speciális csapategységek a pályán, kiváltképp a második harmadban, alig-alig folyt öt az öt ellen a küzdelem. Az emberhátrányos védekezésünk működött, a kapusunk pedig kulcsfontosságú pillanatokban bravúrral húzott ki minket a csávából. Örülünk, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatunk, de a figyelmünk középpontjában az áll, hogy meccsről meccsre jobban hokizzunk.

A csoport másik összecsapásán
Rögle (svéd)–Zürich Lions (svájci) 3–2 (1–0, 1–0, 0–2, 1–0) – hosszabbítás után

Az állás:
1. Rögle 14 pont, 2. Zürich 11, 3. Fehérvár 3, 4. Katowice 2
A Rögle és a Zürich továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, a Fehérvár és a Katowice kiesett.

A 6. FORDULÓ PROGRAMJA
Október 11., kedd, 20.35:
Zürich–Rögle
Október 12., szerda, 18.00: Fehérvár–Katowice

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik