MTI/SZ. R. 2021.10.26 17:50 Frissítve: 2021.10.26 17:55

Peking 2022: kijelölték a magyar női hokiválogatott felkészülési keretét

Lisa Haley szövetségi kapitány és a szakmai stáb kihirdette a csehországi olimpiai selejtezőre készülő női jégkorong-válogatott bő keretét.

Huszák Alexandra ismét bevethető, be is került a válogatott keretébe (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint három kapus, nyolc hátvéd és 15 csatár kapott meghívót.

Újra bevethető az A-csoportos vb-t sérülés miatt kihagyó Huszák Alexandra, ott van a névsorban Pázmándi Zsófia is, valamint a honosítás után Williams Hayley és Baker Taylor. A fiatalok közül Révész Zsuzsa, Márton Adél, Szelényi Nina és Gondos Tamara is meghívót kapott.

A női válogatott szombattól készül Győrben. Jövő kedden és szerdán Japánnal találkozik felkészülési meccsen az együttes, a Csehországba utazás előtt még a Budapest JA U16-os fiúcsapatával is játszik egyszer. A keretszűkítés a hazai felkészülés végén várható.

Az ellenfelek sorrendben Lengyelország, Norvégia és a házigazda Csehország lesznek az utolsó selejtezőkörben, amelyből az első helyezett vehet részt a februári pekingi téli játékokon.

A női szakág 1998 óta szerepel az olimpia műsorán, a magyarok még soha nem jutottak ki. Az már augusztusban eldőlt, hogy a magyar férfi válogatott nem kvalifikálta magát a pekingi olimpiára.

Az olimpiai kvalifikációs torna programja
november 11., csütörtök

12.00 Magyarország–Lengyelország
16.00 Csehország–Norvégia
november 13., szombat
16.00
Lengyelország-Csehország
20.00 Magyarország-Norvégia
november 14., vasárnap
16.00
Csehország-Magyarország
20.00 Norvégia-Lengyelország

A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK

Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (Debreceni Hoki Klub), Szabó Fruzsina (MAC Budapest)
HÁTVÉDEK
Baker Taylor (MAC Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest), Márton Adél (BJA), Mayer Fruzsina (HTI Stars, kanadai), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College, amerikai), Tóth Enikő (KMH Budapest)
CSATÁROK
Dabasi Réka (KMH Budapest), Garát-Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gondos Tamara (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (Göteborg HC, svéd), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres, osztrák), Kreisz Emma (Stanstead Collage, kanadai), Metzler Regina (Vasas SC), Pázmándi Zsófia (MAC Budapest), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest), Szelényi Nina (BJA), Williams Hayley (KMH Budapest)

2021.11.14 23:18:52

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Kétségünk ne legyen, az életük napjának remélt vasárnap után most senki sem csalódottabb lányainknál.

2021.11.14 15:40:39

Jégkorong DÉNES SZILÁRD (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A magyar női jégkorong-válogatott 5–1-re kikapott a csehektől, így eldőlt: nem lesz ott a jövő évi olimpián.

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.