Osztrák hokiliga: történelmi siker, döntős a Fehérvár!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.04.01. 22:10
null
Magosi Bálint (82) lőtte a fehérváriak második gólját (Fotó: Dömötör Csaba – archív)
A Fehérvár AV19 4–1-re győzött a Villach vendégeként az osztrák jégkorongliga (ICEHL) péntek esti mérkőzésén, ezzel összesítésben megnyerte az elődöntős párharcot, és készülhet a Salzburg elleni fináléra.

 

Az első harmad nem hozott gólt, aztán a második elején, a 4. percben Horváth Milán nagy bombával megszerezte a vezetést a fehérváriaknak. Tíz perccel később Magosi Bálint erős lövése is utat talált a hálóba, úgy tűnt, a Volán kétgólos előnnyel várhatja a záró húsz percet – csakhogy az utolsó percben Benjamin Lanzinger emberelőnyben szépített.

A Villach egy gólra feljőve akár vérszemet is kaphatott volna, ám osztrák egyenlítés helyett újabb fehérvári gól következett a 48. percben: Alex Petan jobbról középre passzolt korongját Erdély Csanád közelről a léc alá ütötte.

Az utolsó három percre levitte kapusát a Villach, időt is kért, a keménykedéssel sem fukarkodott, de gólt nem sikerült szereznie, sőt Erdély jóvoltából üres kapus magyar gól zárta le a mérkőzést – 4–1-re nyert a Fehérvár, és története során először bejutott az osztrák élvonalbeli bajnokság döntőjébe.

A fináléban, amely a jövő héten kezdődik, a Salzburg lesz az ellenfél.

OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA, ELŐDÖNTŐ
5. MÉRKŐZÉS
VILLACH (osztrák)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)
Villach, 2651
néző. Vezette: Nikolic, Smetana, Riecken (osztrákok), Zgonc (szlovén)
VILLACH: Karhunen – Fraser, Brunner / Lindner, Bacher / Zauner, Joslin / Urbanek, Wohlfahrt – Karlsson, Oleksuk, Hughes / Krastenbergs (1), Schofield, Kosmachuk (1) / Richter, Rauchenwald, Lanzinger 1 / Tschurnig, Moderer, Rebernig. Edző: Rob Daum
FEHÉRVÁR: TIRRONEN – Atkinson, H. Nilsson / Fournier (1), T. Campbell / Dahlroth, HORVÁTH M. 1 / Rétfalvi, Szabó D. – Shaw, Hári J., Kuralt (1) / ERDÉLY CS. 2, Bartalis I., PETAN (2) / Jacobs, Sarauer, Terbócs / MAGOSI B. 1, Németh K., Mihály Ákos. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 31–23
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 4/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4:1 a Hydro Fehérvár AV19 javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik