Osztrák hokiliga: NHL-es vonalbíró lesz a Fehérvár meccsén

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 16:27
null
Racicot az utolsó NHL-s meccsén idén májusban (Fotó: Getty Images)<br />
Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban (ICEHL) szereplő Fehérvár AV19 a honlapján megjelentetett közleményben jelezte: az együttes november 5-i, Pustertal Wölfe elleni mérkőzésén az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) 1880 alapszakasz- és 254 playoffmeccsen vonalbíróként közreműködő Pierre Racicot lesz az egyik vonalbíró.

„Az ICEHL-ben tabellamásodik magyar együttes HC Pustertal Wölfe elleni találkozóján Pierre Racicot is jégre lép.

A kanadai játékvezető 1993-ban debütált az NHL-ben, majd 2021 májusában vonult vissza a tengerentúlon, pályafutásának több mint 27 éve alatt összesen 1880 alapszakasz-mérkőzésen, valamint 254 playofftalálkozón vett részt. Az 54 éves szakember tíz Stanley-kupa-döntőben, a 2009-es All Star-mérkőzésen, két elit-világbajnokságon, valamint a 2006-os torinói téli olimpián is közreműködött. Pierre Racicot korábban is dolgozott az osztrák bázisú nemzetközi bajnokság játékvezetőivel, a szezonok előtti felkészülések során rendszeres vendége volt az edzőtáboroknak. A szakember az augusztusi látogatások mellett videoelemzésekkel, előadásokkal segítette a munkát.

A Hydro Fehérvár AV19 a pénteki találkozóra különleges programmal készül. A klub története során első ízben – hagyományteremtő céllal – „zebranapot” szervez, ahol a játékvezetőkkel és játékvezetéssel kapcsolatos eseményekre kerül sor – áll a fehérvári klub honlapján olvasható közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik