Osztrák hokiliga: lenullázta a Villachot, és fordított a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2022.03.28. 21:51
null
Atkinson (59) vezető gólját ünneplik a fehérváriak (Fotó: facebook.com/FehervarAV19)
Az osztrák jégkorongliga rájátszása elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Fehérvár AV 19 az első két harmadban mutatott kiváló játékának köszönhetően 4–0-ra legyőzte Karintiában a Villachot, így megfordította a párharc állását, és három meccs után 2–1-re vezet.

Lendületben maradt a Fehérvár AV 19 a Villach szombati 6–3-as legyőzése után, hiszen az első harmad 4. percének a végén Josh Atkinson góljával megszerezte a vezetést, és a folytatásban is Kevin Constantine csapata akarata érvényesült.

Az újabb fehérvári találatra a második harmad közepéig kellett várni, akkor viszont Andrew Sarauer emberelőnyös gólja után nyolc másodperccel Tim Campbell is betalált, ezzel eldőlt, hogy biztosan nem ismétlődnek meg az elődöntős párharc első meccsén látottak, amikor a Volán 2–0-s vezetésről kapott ki hosszabbítás után 3–2-re.

Már csak azért sem fordulhatott elő ezen az estén hasonló, mert újabb gólt ismét csak a fehérváriak szereztek. Pedig a záró húsz percben a valósággal felborult a pálya, s a Villach négyszer (!) annyit lőtt kapura, 16–4-re vitték a kapura lövések számát a hazaiak, de sokra nem mentek vele, mert a fehérvári kaput védő Rasmus Tirronen ezúttal lehúzta rolót, s a kapujára tartó mind a 41 lövést hárította. Két perccel a mérkőzés vége előtt Hári János üres kapuba lőtt találatával alakult ki a 0–4-es végeredmény – a Fehérvár tehát megfordította az elődöntő állását, és 2–1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Folytatás két nap múlva, szerdán 19.15-kor Székesfehérváron.

A másik elődöntőben a Salzburg is 4–0-ra győzött a harmadik meccsen, így összesítésben 3–0-ra vezet a Vienna Capitals ellen.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
VILLACH (osztrák)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)
Villach, 2195
néző. V: Piragic (horvát), Zrnic (szlovén), Nothegger, Seewald (osztrákok).
VILLACH: Karhunen – Lindner, Flemming / Zauner, Joslin / Bacher, Brunner / Tschurnig, Urbanek – Rebernig, Maxa, Moderer / Richter, Rauchenwald, Lanzinger / Kalrsson, Oleksuk, Hughes / Krastenbergs, Schofield, Kosmachuk. Edző: Rob Daum
FEHÉRVÁR: TIRRONEN – ATKINSON 1, H. Nilsson / Fournier, T. CAMPBELL 1 / Dahlroth, Horváth M. / Szabó D., Rétfalvi – Shaw, HÁRI J. 1 (1), KURALT (2) / Erdély Cs., Bartalis I., Petan / Jacobs, Sarauer 1, Terbócs / MAGOSI B. (1), Németh K., Mihály Ákos (1). Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 41–31
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Rob Daum:
– Megint az első öt percben hátrányba kerültünk, és az első harmad alapján lehetett volna nagyobb is a különbség. A Fehérvár egyszerűen jobban játszott, még emberelőnyből sem tudtunk betalálni.
Kevin Constantine: – Remek meccseket játszunk a Villachhal, nem nagy a különbség a két gárda között. Olyan kemény a játék, amilyen szerintem a rájátszásban elvárható, amihez az Egyesült Államokban is szoktam. Az emberhátrányos védekezésünket emelném ki, valamint a különböző sorok sikerességét, igazi csapatmunka volt, amiből mindenki kivette a részét.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 21, a Fehérvár AV19 javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik