MTI, V. Á. 2022.04.12 14:24 Frissítve: 2022.04.12 15:15

Osztrák hokiliga: Az idény előtt csukott szemmel aláírtuk volna az ezüstérmet – Szélig Viktor

Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV 19 általános igazgatója azt mondta, ha valaki az osztrák jégkorongliga (ICEHL) 2021–2022-es idényének rajtja előtt azt mondja, hogy bejutnak a döntőbe és ott alulmaradnak a Red Bull Salzburggal szemben, akkor ezt a klubnál „mindenki, azonnal, csukott szemmel aláírta volna.” – írja az MTI.

 

Szélig Viktor szerint a rájátszás kezdetére összeállt minden (Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap)

A magyar csapat hétfőn este, hazai környezetben 3–1-re kikapott az osztrák együttestől, így összesítésben 4–0-ra elvesztette a finálét.

„Egy sportoló, amikor az utolsó mérkőzését elveszti, akkor még nem feltétlenül boldog, de ha majd leülepednek az eredmények és fel tudjuk fogni, hogy oda jutottunk el, ahová a klub történetében még soha, akkor lehet, hogy elégedettség tölt el bennünket” – nyilatkozott az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kedden Szélig Viktor, aki kiemelte, hogy a hétfő esti, székesfehérvári díjátadón a szurkolók szinte úgy ünnepelték a csapatot, mintha bajnoki címet nyert volna, és ez fantasztikus érzéssel töltötte el a játékosokat, valamint a stáb tagjait.

A Fehérvár AV 19 már korábban is szerepelhetett az osztrák bázisú liga playoffjában, de továbbjutnia még egyszer sem sikerült. Arra a kérdésre, hogy a korábbi évekhez képest mi volt a különbség, ami miatt összejöhetett ez az ezüstérem, Szélig Viktor azt mondta: összeálltak a puzzle-darabok.

„Ezúttal a rájátszás kezdetére állt össze minden, szerencsére mindenki egészséges volt, szinte teljes kerettel tudtunk felállni. Volt egy ambiciózus edzői stáb, hozzá jó játékosok, akik a megfelelő taktikával játszottak” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a legjobb együttestől kaptak ki, „nem nagyon volt gyenge pontja ennek a Salzburgnak.”

Az általános igazgató kiemelte, hogy az amerikai vezetőedzőnek, Kevin Constantine-nek és stábjának nagyon nagy része van ebben a történelmi eredményben.

A keret összetételével kapcsolatban Szélig Viktor azt mondta, nagy a mozgás a játékospiacon, de jó néhány hokisnak élő szerződése van a következő idényre is.      

„Biztos, hogy lesznek mozgások, de a cél az, hogy a csapat magja, értékei itt tudjanak maradni, ez a sikeres szereplés záloga” – jelentette ki.

A Hydro Fehérvár AV 19 szereplésének köszönhetően a következő évadban indulhat a Bajnokok Ligájában, ezzel kapcsolatban Szélig azt mondta: magyar csapat számára ez lesz az első lehetőség, hogy a 2014-ben újjászervezett BL-ben ott legyen, a cél pedig egyelőre az, hogy a magyar klubjégkorong „felkerüljön a térképre.”

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.