MTI, V. Á. 2021.11.24 15:34 Frissítve: 2021.11.24 15:51

Osztrák hokiliga: Ausztriában zárt kapusak a mérkőzések

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának elnöke, Gál Péter Pál szerint a koronavírus-járvány miatt az Ausztriában bevezetett szigorítások ellenére is tovább tud folytatódni az osztrák liga (ICEHL) – írja az MTI.

Gál szerdán az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy az együttes célja bekerülni a rájátszásba, és ott markánsabban szerepelni” a tavalyi teljesítményüknél, azaz az első körös búcsúnál. A Fehérvár jelenleg a második az alapszakaszban, ezzel pedig rájátszásra jogosító helyen áll.

„Könnyen elképzelhető, hogy ez akár a jövő évre átnyúló időszak lesz. Én abban reménykedek, hogy maga a sport majd tovább tud menni, hogyha az osztrák térfélen zárt kapusan is, de legalább képesek leszünk a mérkőzéseket lejátszani, képes lesz a liga megrendezni, mert ez az alap – nyilatkozta Gál Péter Pál.

Ausztria hétfőtől szigorította a beutazási szabályokat, ezért a játékosokat is sűrűbben tesztelik. A fehérvári klub elnöke elmondta, az osztrák liga kedden arról döntött, hogy a következő három hétben nézők nélkül zajlanak majd a találkozók, míg a magyar oldalon védettségi igazolvánnyal és maszkban be lehet menni a csarnokokba.

Gál jelezte, a szigorítás nyilvánvalóan negatív hír a játékosoknak, huzamosabban megviseli őket, de reméli, hogy január-február környékén már ismét nézők előtt játszhatják majd a mérkőzéseket Ausztriában is. Hozzátette, jelenleg sérüléshullám sújtja az együttest, de a meghatározó játékosokat helyettesítő fiatalok eddig nem okoztak csalódást.

2021.11.14 23:18:52

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Kétségünk ne legyen, az életük napjának remélt vasárnap után most senki sem csalódottabb lányainknál.

2021.11.14 15:40:39

Jégkorong DÉNES SZILÁRD (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A magyar női jégkorong-válogatott 5–1-re kikapott a csehektől, így eldőlt: nem lesz ott a jövő évi olimpián.

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.