MTI, V. Á. 2021.11.24 15:34 Frissítve: 2021.11.24 15:51

Osztrák hokiliga: Ausztriában zárt kapusak a mérkőzések

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának elnöke, Gál Péter Pál szerint a koronavírus-járvány miatt az Ausztriában bevezetett szigorítások ellenére is tovább tud folytatódni az osztrák liga (ICEHL) – írja az MTI.

Gál szerdán az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy az együttes célja bekerülni a rájátszásba, és ott markánsabban szerepelni” a tavalyi teljesítményüknél, azaz az első körös búcsúnál. A Fehérvár jelenleg a második az alapszakaszban, ezzel pedig rájátszásra jogosító helyen áll.

„Könnyen elképzelhető, hogy ez akár a jövő évre átnyúló időszak lesz. Én abban reménykedek, hogy maga a sport majd tovább tud menni, hogyha az osztrák térfélen zárt kapusan is, de legalább képesek leszünk a mérkőzéseket lejátszani, képes lesz a liga megrendezni, mert ez az alap – nyilatkozta Gál Péter Pál.

Ausztria hétfőtől szigorította a beutazási szabályokat, ezért a játékosokat is sűrűbben tesztelik. A fehérvári klub elnöke elmondta, az osztrák liga kedden arról döntött, hogy a következő három hétben nézők nélkül zajlanak majd a találkozók, míg a magyar oldalon védettségi igazolvánnyal és maszkban be lehet menni a csarnokokba.

Gál jelezte, a szigorítás nyilvánvalóan negatív hír a játékosoknak, huzamosabban megviseli őket, de reméli, hogy január-február környékén már ismét nézők előtt játszhatják majd a mérkőzéseket Ausztriában is. Hozzátette, jelenleg sérüléshullám sújtja az együttest, de a meghatározó játékosokat helyettesítő fiatalok eddig nem okoztak csalódást.

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.