Osztrák hokiliga: a Hydro Fehérvár elnöke szerint beérett a többéves munkájuk

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.14. 20:51
null
A Hydro Fehérvár a második lett az osztrák hokiligában (Fotó: Árvai Károly)
Beérett az a munka, amit a Hydro Fehérvár AV19 vezetősége két-három éve elkezdett, ennek is köszönhető, hogy az osztrák jégkorongliga (ICEHL) 2021–2022-es idényét a második helyen zárták – jelentette ki a klub elnöke, Gál Péter Pál.

A székesfehérvári egyesület csütörtöki, szezonzáró találkozóján – amelyen mintegy 500 szurkoló volt jelen – Gál Péter Pál azt mondta, évek óta igyekeznek a magyar válogatott meghatározó játékosait hosszabb távra leigazolni, ez a szisztematikus építkezés volt a siker egyik kulcsa. Történetük eddigi legjobb szereplésének másik záloga az amerikai vezetőedző, Kevin Constantine szerződtetése volt – fűzte hozzá.

A klubelnök szerint az óriási tapasztalattal rendelkező tréner lelkesen, alázatosan és sikerre éhesen dolgozott mindvégig, egyértelműen látszott, hogy nem levezetni érkezett a csapathoz. Úgy vélte, az edző személyisége magával ragadta a játékosokat és a stábtagokat, így elképzelései maximálisan megvalósultak a jégen.

Gál Péter Pál hangsúlyozta, az ezüstérmet egy rendkívül erős ligában érték el, ahol a győztes négy évet várt a döntőbe kerülésre, a tavalyi döntősök közül pedig az egyik gárda rájátszásba sem jutott, míg a másik a negyeddöntőben kiesett. Megjegyezte, hogy nem lesz könnyű ismételni, de tovább építkeznek: az edzővel szerződésük van, mint ahogy az alapjátékosok zömével is. Mint mondta, szükségük lesz egy még erősebb keretre a jövő évben, hiszen a Bajnokok Ligájában is indulhatnak.

Kevin Constantine arról beszélt, hogy a sikerük alapja az energia volt, aminek 90 százalékát a játékosok vitték a jégre, a maradék tíz százalékot viszont lelkes szurkolóiktól kapták. Mint fogalmazott, a döntő negyedik meccse után kicsit sajnálta a Salzburgot, mert a fehérvári közönség nem a győztest ünnepelte, hanem a vesztes gárdát, ami őt is rendkívül meghatotta.

Hári János csapatkapitány kiemelte, a tavalyi, drukkerek nélküli, hangulattalan bajnoki meccsek és idény után végre újra szurkolók előtt játszhattak. Mindez annyira feldobta őket, hogy mind az alapszakaszban, mind a rájátszásban kiválóan teljesítettek. Megjegyezte: jövőre szeretnének a Városházán ünnepelni, mert akkor az azt jelentené, hogy a bajnoki aranyérem került a nyakukba.

Horváth Milán szerint is fantasztikus szezont futottak, a döntőbe jutást hatalmas eredménynek nevezte. Hozzátette: szerettek volna a fináléban is meccset, meccseket nyerni, ez nem sikerült, de bízik benne, hogy lesz még rá lehetőségük a jövőben.

Jelezte, több klubtársával együtt vasárnap csatlakoznak a válogatott kerethez. Reményét fejezte ki, hogy a ljubljanai világbajnokságon is hasonlóan nagy sikert érnek el közösen.

A Hydro Fehérvár AV19 története során első alkalommal jutott be az osztrák jégkorongliga (ICEHL) döntőjébe. Korábban a negyeddöntőből sem sikerült soha továbbjutni, most az olasz Val Pusteriát 4–0-s összesítéssel győzték le Háriék, majd az elődöntőben az osztrák Villachnál bizonyultak jobbnak 4–1-re. A finálét a szintén osztrák Red Bull Salzburg nyerte 4–0-s összesítéssel.

MTI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik