Női jégkorong-vb: a csehek után az amerikaiak is négyben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.04.13. 22:01
null
Katerina Mrázová (balra) gólja hozta meg a csehek győzelmét (Fotó: Getty Images)
Akárcsak a tavalyi vb-n, Csehország az idei bramptoni női jégkorong-világbajnokságon is legyőzte a negyeddöntőben Finnországot: a legutóbbi vb-bronzérmes 2–1-re nyert a csütörtöki játéknapon, és ismét bejutott a legjobb négy közé. Elődöntős a tavaly másodikként záró Egyesült Államok is, miután 3–0-ra legyőzte Németországot.

 

CSEHORSZÁG–FINNORSZÁG 2–1

Viivi Vainikka első harmadban ütött közeli gólját a második periódusban válaszolták meg a csehek, méghozzá 49 másodperc alatt kétszer is: előbb (emberelőnyben) Natálie Mlynková kanyarodott a kapu elé a palánk mellől kikotort koronggal és egyenlített, majd Katerina Mrázová kék vonal közeli hatalmas bombával a vezetést is megszerezte nekik.

A CSEH GYŐZELMET EREDMÉNYEZŐ MRÁZOVÁ-LÖVÉS


A záró játékrészben a csehek kivédekeztek három emberhátrányt (korábban további kettőt), és tartották magukat azt követően is, hogy a finnek 56:47-nél mezőnyjátékosra cserélték a kapusukat. Az utolsó fél percre a finnek is összeszedtek egy kisbüntetést, azzal elszállt az esélyük arra, hogy megmentsék a meccset – azaz ugyanúgy 2–1-es vereségbe futottak bele a csehek ellen, mint a tavalyi vb negyeddöntőjében (igaz, akkor a hosszabbításban).

EGYESÜLT ÁLLAMOK–NÉMETORSZÁG 3–0

A német kapus, Sandra Abstreiter sokáig visszavert minden amerikai kísérletet, de az első harmad végén egy védése után Amanda Kessel lecsapott a kipattanó korongra, és közelről bevágta a vezető gólt.

A második harmadban Hannah Bilka is emberelőnyből talált be, majd a változatosság kedvéért, a záró periódusban létszámhátrányban is született egy amerikai gól, Abbey Murphy lőtte egy kettő az egy elleni megugrás végén.

A MÁSODIK AMERIKAI GÓL


Mint ismert, a magyar válogatott befejezte szereplését a bramptoni tornán: egy győzelemmel és három vereséggel csoportja negyedik helyén végzett, és kiesett. A következő cél az olimpiai kvalifikáció.

NŐI JÉGKORONG ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Csehország–Finnország 2–1
(0–1, 2–0, 0–0)
Egyesült Államok–Németország 3–0
(1–0, 1–0, 1–0)

Később
23.00:
Kanada–Svédország
Péntek, 2.30: Svájc–Japán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik