nemzetisport.hu
2017.10.09 11:07 Frissítve: 2017.10.09 12:49

Női jégkorong: két meccs, két magyar győzelem Ausztriában

Ausztriába utazott a hétvégén a KMH Budapest női jégkorongcsapata, hogy összecsapjon előbb a Linz, majd a Kitzbühel együttesével az osztrák DEBL-bajnokság keretein belül: az előbbit 7–1-re, az utóbbit 2–0-ra verte meg a magyar csapat.

 

A tavalyi 4. helyezett Linz otthonában az első gólt Szamosfalvi Petra szerezte, majd Horváth Dominika talált be egymás után háromszor. Az ötödik KMH-gól emberelőnyös helyzetből született; Holzer Bernadett passzából Páterka Lilla lőtte be a pakkot a kapuba. Az 55. percben Szűcs Anita, majd az 58. percben Koczka Jozefina is eredményes volt. A hazaiaknak a mérkőzés utolsó percében sikerült szépíteni (7–1).

Vasárnap az előző szezon bronzérmes csapatával, a Kitzbühellel csaptak össze a KMH-s lányok. A találkozó 60 perc kemény küzdelmet követően 2–0-s KMH-győzelemmel zárult, a gólokat Szűcs Anita és Horváth Dominika lőtték.

Fodor Zoltán vezetőedző így értékelt a két győztes meccset követően:

„A szombati találkozó volt az első tétmeccsünk az idei szezonban. Az első harmadban látszott is a lányok játékán, hogy kicsit izgulnak, de szerencsére hamar túlléptek ezen, és utána nyugodtan és pontosan játszottak. Ezt az is mutatja, hogy két harmad alatt összesen hét gólt lőttek. Maximálisan koncentráltak a feladatra, és szép akciókból sikerült helyzeteket kialakítani, ami igen gólgazdag mérkőzést eredményezett. Vasárnap nagyon kemény mérkőzést játszottunk, sok volt az ütközés, ám a lányok végig fegyelmezetten követték a taktikai utasításaimat. Abszolút profiként viselkedtek, és higgadtan játszották végig a hatvan percet. Úgy gondolom, ez az, ami miatt nyerni tudtunk! Nagyon büszke vagyok rájuk, igazi csapatként működtek együtt a jégen. Külön öröm számunkra, hogy a szülinapos hátvédünket, Gaitz Hannát ilyen nagyszerű győzelemmel ajándékozta meg a csapat.”

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.