Már csak egy győzelem kell a Volánnak

Vágólapra másolva!
2010.03.23. 20:27
null
Sok gólt lőtt a Volán, ám Fekete Dániel (elöl) egyszer sem talált be (Fotó: Mirkó István)
A DAB.Docler hazai pályán ismét nem tudta megnehezíteni a Sapa Fehérvár AV 19 dolgát, a fehérváriak a papírformának megfelelően nagy gólkülönbségű 9–4-es győzelmet arattak Dunaújvárosban, így már csak egy diadalra vannak a magyar férfi jégkorongbajnoki cím elhódításától.

Az első harmad végén 3–1 állt az eredményjelzőn, úgy, hogy a Dunaújváros csak kettős emberelőnyből tudott betalálni Magosi Bálint révén. A második játékrész két gyors Volán-találattal kezdődött, Vas Márton második gólját szerezte a találkozón.

"Erre a mérkőzésre készültünk a legjobban, az edzéseken is sokkal több taktikai gyakorlatot végeztünk. Természetesen szorosabb eredményre számítottam, de ahogy a korábbi meccseken, most is sokat hibáztunk, amit a Volán kíméletlenül kihasznált. Sokkal nagyobb taktikai fegyelemre lenne szükség, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk. A támadójátékunkkal most nem volt baj, de ez kevés volt a sikerhez" – értékelt a Nemzeti Sportnak Kiss Ákos, az Acélbikák hokisa.

Ezután a fehérvári csapat tovább növelte előnyét, már 6–1-re vezetett. A Dab ennek ellenére nem adta fel a küzdelmet, és két góllal sikerült is kicsit szorosabbá tenni a meccset. A hazai szurkolók nem örülhettek sokáig egyik nagy kedvencük, Kiss Ákos góljának, ugyanis negyven másodperc múlva Kóger Dániel hétre növelte a Volán-találatok számát. A harmadban még egy fehérvári gól esett, Vaszjunyin talált be Sevela kapujába (8–3).

A harmadik harmadban Kiss Ákos megszerezte a Dunaújváros negyedik, és saját maga második gólját, erre viszont két percen belül érkezett Mihály Árpád válasza, tehát a Volán ismét fölényesen nyert, ezúttal 9–4-re. Palkovicséknak ezzel már csak egy mérkőzést kell megnyerniük ahhoz, hogy magyar bajnoki címet ünnepelhessenek.

A döntő negyedik összecsapását csütörtökön rendezik Székesfehérváron – pontosan egy évvel ifj. Ocskay Gábor fájdalmasan korai halála után. A fehérváriak sorozatban nyolcadszor ülhetnek a sportág hazai trónjára.

FÉRFI JÉGKORONG OB I 
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
DAB.DOCLER–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 4–9 (1–3, 2–5, 1–1)
Dunaújváros, 1800 néző. V: Kicses, Soós, Wolf, Kalmár
DAB.DOCLER: Sevela (Kiss T.) – Hegyi I Á., Pozsgai, MAGOSI, MacSweyn, Korol – Kiss D., Vargyas, Azari, Papp V., KISS Á. – Orbán, Lencsés, Borsos, Szilassy, Mestyán – Tőkési, Virág, Jonkl, Horváth G.
FEHÉRVÁR: Hetényi – Ackeström, Bornhammar, LADÁNYI, VAS M., Palkovics – Tokaji, Horváth A., Vas J., Fekete, Kovács Cs. – Jobb, Alén, Benk, Vaszjunyin, Sofron I. – Maklári, Martz, MIHÁLY Á., Kóger D., Nagy G.
Gólok. 12:42: Nagy G. (Kovács Cs. – emberelőny, 0–1). 15:09: Vas M. (Palkovics, Ladányi – ee., 0–2). 15:40: Magosi (Hegyi I Á. – kettős ee., 1–2). 17:31: Mihály (Vaszjunyin, 1–3). 20:46: Vas M. (Ladányi, Palkovics, 1–4). 22:58: Sofron I. (Nagy G., Kóger D., 1–5). 27:45: Palkovics (Ladányi – emberhátrány, 1–6). 31:20: MacSweyn (Magosi, Korol – ee., 2–6). 36:01: Kiss Á. (Orbán, 3–6). 36:41: Kóger D. (Nagy G., Mihály Á., 3–7). 37:37: Vaszjunyin (Bornhammar, 3–8). 49:19: Kiss Á. (Azari, Orbán, 4–8). 50:45: Mihály Á (4–9).
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Fehérvár javára
MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen: – Örömteli volt a támadójátékunk, a kilenc lőtt gól, azt hiszem, önmagáért beszél. Védekezésben ugyan követtünk el hibákat, de ez most belefért. Csütörtökön szeretnénk befejezni a sorozatot, mert igen hosszú idény áll mögöttünk. 
J. P. Maccallum:Az elején a nagy különbség abban mutatkozott meg, hogy két emberelőnyt nagyon gyorsan kihasznált a Volán. Most is megmutatták, hogy másik szinten játszanak, mint mi, ennek ellenére nem vagyok csalódott. Ezúttal is sok gólt kaptunk, a kapu előtti védekezésünknek határozottabbnak kell lennie.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik