Jégkorong-vb: győzelemmel kezdett a házigazda Szlovénia

Vágólapra másolva!
2022.05.03. 21:12
null
Sikerrel vették az első akadályt a szlovének (Fotó: IIHF)
A Litvánia felett aratott 4–2-es győzelemmel kezdett a házigazda Szlovénia a Ljubljanában zajló divízió 1/A-világbajnokságon.

 

A torna favoritjának számító szlovének az első harmad 14. percében Miha Verlic révén szerezték meg a vezetést (1–0), és a második húsz percben kettővel tovább növelték a különbséget, mivel Anze Kuralt és Blaz Tomazevic is betalált (3–0). A negyedik gólt Luka Maver lőtte (4–0), és végül a litvánok sem maradtak gól nélkül, a hajrában Aivaras Bendzius, valamint Emilijus Krakauskas is beköszönt, s beállította 4–2-es végeredményt.

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar férfi jégkorong-válogatott a középső harmadban hét perc alatt mesterhármasig jutó Erdély Csanád vezérletével, remek játékkal 5–1-es győzelmet ért el Dél-Korea ellen a vb nyitó mérkőzésén. A szlovének meccse után az is kiderült, hogy a magyarok a csoport első helyén zárták a nyitó napot.

Mint ismert, a nemzetközi szövetség (IIHF) az Ukrajna elleni agresszió miatt az elitben szereplő orosz és a fehérorosz válogatottat kizárta a világbajnokságról, helyükre pedig a mi csoportunkból Franciaország és Ausztria került fel, az így négyfősre olvadt 1/A-vb mezőnyét a három éve kieső Litvániával töltötték fel, tehát összesen négy mérkőzésen szerepelnek a torna résztvevői.

JÉGKORONG
DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, LJUBLJANA
Szlovénia–Litvánia 4–2 (
1–0, 2–0, 1–2)

KORÁBBAN
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 5–1 (2–0, 3–0, 0–1)

A CSOPORT ÁLLÁSA

M GY HGY HV
V LG–KG Gk. P
1. MAGYARORSZÁG1
1
5–1 +4
3
2. Szlovénia
1
1
4–2 +2 3
3. Románia
4. Litvánia
1
1 2–4 –2 0
5. Dél-Korea 1
1 1–5 –4 0

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Dénes Szilárd, Kohán Gergely (szöveg), Dömötör Csaba (fotó), Pusztai Viola (videó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik