Jégkorong-vb: elszenvedte első vereségét Németország

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.26. 17:43
null
Továbbjutó helyre lépett elő győzelmével Kazahsztán a B-csoportban (Fotó: AFP)
Hátrányból győzte le 3–2-re Kazahsztán Németországot a Rigában zajló férfi jégkorong-világbajnokság csoportkörének szerdai játéknapján, míg Oroszország sima, 3–0-s győzelmet aratott Dánia felett.

 

Az első harmad nem hozott gólt a B-csoport mérkőzésén, a második játékrészben azonban Alexander Shin révén Kazahsztán került előnybe. Az öröm viszont nem tartott sokáig, hiszen előbb Tom Kuhnhackl egyenlített, majd egy emberelőnyös szituációban Markus Eisenschmid juttatta előnyhöz Németországot. Az utolsó harmadban aztán mindössze 31 másodpercet kellett arra várni, hogy Roman Starchenki egy büntetőből egyenlítsen, majd az 56. percben Pavel Akolzin a győzelmet jelentő találatot is megszerezte Kazahsztánnak, amely így 3–2-re győzött.

Az oroszoknak két harmad is elég volt ahhoz, hogy felülmúlják a dánokat: 42 másodperccel a második játékrész vége előtt előbb Ivan Morozov volt eredményes, majd az utolsó 20 percben Alexander Barabnov és Dmitri Voronkov is betalált. Ezzel 3–0-ra győzött Oroszország, amivel ismét az A-csoport élére állt.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG (RIGA), 6. NAP
A-CSOPORT

Oroszország–Dánia 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
B-CSOPORT
Kazahsztán–Németország 3–2 (0–0, 1–2, 2–0)

KÉSŐBB
A-CSOPORT

19.15:
Fehéroroszország–Nagy-Britannia
B-CSOPORT
19.15:Kanada–Norvégia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik