D. Á.
MTI
2023.06.08 16:38 Frissítve: 2023.06.08 17:55

Jégkorong: újabb kanadai légiósok a fehérvári csapatban

Két kanadai légióssal, a csatár Pascal Laberge-zsel és a hátvéd Markus Phillipsszel erősítette meg keretét az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19.

(Fotó: Facebook/Hydro Fehérvár AV19)

 

A 25 éves Laberge úgy nyilatkozott, hogy Szélig Viktor általános igazgatóval folytatott beszélgetése alapján nagyon tetszett neki az az elképzelés, amelyet a következő szezonra vonatkozóan vázoltak fel neki.

„Úgy gondolom, hogy a támadó felfogású hokiba, amit a csapat játszik, jól illeszkedem majd. A lehetőség, hogy egy vadonatúj csarnokban játsszuk majd a mérkőzéseket, szintén nagyon izgalmasnak ígérkezik. Ezenkívül tetszik, hogy van egy erős magja a csapatnak, amely néhány új játékossal kiegészülve, úgy gondolom, igazán versenyképes lesz a szezonban” – fogalmazott Laberge, aki a junioréveit követően több csapatnál is megfordult a második legerősebb észak-amerikai bajnokságban, az AHL-ben, az előző szezonban pedig a harmadosztályt jelentő ECHL-ben szereplő Kansas City Maverickset erősítette, ahol 53 mérkőzésen 53 pontot szerzett.

A 24 esztendős Phillips ugyancsak játszott már az AHL-ben és az ECHL-ben is. Az előző idényben érkezett Európába, a finn élvonalbeli Ässätban szerepelt, és 38 összecsapáson négy gólpasszig jutott. 2015 és 2019 között tagja volt hazája U17-es, U18-es és U20-as válogatottjának.

A védő kiemelte, hogy sokat és sok jót hallott a fehérvári szurkolókról, és egyáltalán nem volt nehéz döntés ideszerződni.

„A csapat nagyon versenyképes, ami rendkívül fontos számomra. Alig várom, hogy segítsem a gárdát, hogy a playoffban minél tovább jusson”
– jegyezte meg.

Ezzel tíz főre (nyolc kanadai, egy-egy szlovén és francia) bővült a légiósok száma, és a klub több külföldi játékos igazolását nem tervezi. Ugyanakkor az még mindig nem dőlt el, hogy két magyar válogatott játékos, Bartalis István és Erdély Csanád, valamint a korábbi válogatott, honosított Sarauer Andrew marad-e Fehérváron.

(MTI)

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.