MTI
S. B.
2023.06.02 12:18 Frissítve: 2023.06.02 12:40

Jégkorong: Szerintem jobb lettem a profi ligában – Dabasi Réka

Kevesellte a neki szánt jégidőt a Metropolitan Rivetersnél, és a Hokiklub Budapest ideális ajánlatát fogadta el Dabasi Réka válogatott jégkorongozó.

 

Dabasi Réka nem látott rá esélyt, hogy változzon a csapat filozófiája (Fotó: Twitter/Dabasi Réka)

A 26 éves csatár az MTI-nek pénteken elmondta, annak ellenére húzta haza a szíve egy szezon után, hogy nagy élmény volt egy igazán erős és profi bajnokságban szerepelnie. Sok mindent megtapasztalt, olimpiai résztvevő csapattársai voltak, akiktől sokat tanulhatott. Mindent figyelembe véve, így a civil életet is, a HK Budapest ajánlata volt számára a legjobb.

„Sajnos csak a negyedik, olykor a harmadik sorban számítottak rám, így kevés jégidőm volt. Az edzések tempója viszont sokkal magasabb volt, mint bárhol máshol. Szerintem jobb lettem a profi ligában. Mivel az edzői stáb maradt, nem láttam esélyt arra, hogy a filozófia változzon. A HKB a játék mellett munkát is ajánlott, és ehhez is nagy kedvem van” – mondta Dabasi.

Hozzátette: egy évre írt alá, és ha úgy alakul, akkor még szeretne külföldön játszani.

Dabasi volt az első magyar női hokis, aki a tengerentúli PHF-be igazolt, majd követte őt Garát-Gasparics Fanni, aki viszont a következő szezonban is marad a Metropolitan Rivetersnél. A honosított Baker Taylor a Montreal Force színeiben játszik majd a 2023–2024-es kiírásban.

Dabasi a 22 PHF-mérkőzésén nem szerzett pontot. A magyar válogatott számára kieséssel végződő kanadai elit-világbajnokságon négy mérkőzésen négy pontot (3 gól, 1 gólpassz) gyűjtött.

A búcsúval kapcsolatban elmondta: nagy esély van arra, hogy már a következő vb-n visszajussanak az elitbe, mert erős csapatuk van.

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.